5,799    3    0  

Lufttilførsel til ovn via såle eller skorstein

 97     0
Vi skal snart bygge hus med balansert ventilasjon, og hadde tenkt å ha ovn.  Hvis vi skal ha noe særlig håp om å få fyr i ovnen forstår jeg at vi må ha en egen lufttilførsel til denne.  Siden den ikke skal stå mot yttervegg har vi bare to alternativer; via såle eller skorstein. 

Her er jeg ganske usikker på hva som er best.  Skorsteinsløsningen virker jo som en grei alt-i-ett-løsning, men samtidig får man jo masse frisk (= kald) luft ned pipen.  Og det er jo ikke noe isolasjon rundt lufttilførselen i slike skorsteiner.  Blir ikke det en del varmetap av dette?

Såleløsningen er vel billigere og vil ha mye mindre varmetap siden man (antar jeg?) legger røret under isolasjonen i sålen.

Eller er jeg helt på jordet her?

  (trådstarter)
   #2
 97     0

Hei!
Du har sikkert lest disse trådene, men jeg tar meg friheten å anbefale følgende tråder på dette forumet:

(...)


Takk, men med unntak av den siste har jeg allerede lest dem.  Nå skummet jeg gjennom en gang til, og det som er interessant er at ingen ser ut til å være misfornøyd med den løsningen de har valgt.  Og så et bilde av tilluftkanal i såle hvor kanalen er felt inn i isolasjonen fra oppsiden.  Det virker ganske.. dumt.   Så dumt at det nesten sikkert er en god grunn til at det er gjort på den måten.
   #3
 16     0

Vi har valgt å gå for tilførsel via pipen fordi det virker litt mer "ryddig".
Synes tilluftskanal i sålen virker litt mer jalla, og så liker jeg ikke tanken på å ha et "åpent" hull i så lav høyde og inn i huset (mtp. maur ol.).