#11
 5 189     Østlandet     0

De oppfylles ved å bruke varmepumpe til oppvarming av bygning. Varmepumpe er ikke direkte virkende elektrisitet og romoppvarmingen utgjør godt over 40% av netto varmebehov, som er kravet til bygninger inntil 500m2
Den varmepumpa avgir ikke mye varme ved strømstans...
Signatur

   #15
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Kan ikke svare for reglene, men vi bygger etter tek10 og vi må ikke ha pipe. Vi har tegnet inn pipe, og vi har også satt opp pipe, men kommunen forteller at det hadde vært nok med tenkt pipe.

Vi har heller ikke søkt med VBV, selv om vi skal ha dette også :)

Fryktelig mye pes å sette inn pipe senere om man blir plaget med hyppige lange strømbrudd, men i kommunen her er det begrenset til maks en time eller to. Vet ikke om vi blir å sette inn ovn, men pipa er der iallfall.
Signatur
   #16
 577     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     0
hvorfor vil ikke dere ha pipe da? Smile
Signatur
   #17
 19 532     Akershus     0


Fryktelig mye pes å sette inn pipe senere om man blir plaget med hyppige lange strømbrudd, men i kommunen her er det begrenset til maks en time eller to.


Og hvilken garanti har du for fremtiden? Vi var millimetre fra syklist utkoblinger i timevis i Akershus for kort tid siden.
Signatur

   #18
 9 677     Kysten     0
På en annen side så har vi omtrent ikke brukt vår ovn etter at vi bygde nytt hus. Men likevel, ryker strømmen med noen blå ute i noen timer så fryser vannet.....
  (trådstarter)
   #19
 53     norge     0

Du kan lese her, det kreves L/v, det er felles for alle alternativene til ovn/pellets etc at de da skal kunne brukes mot vannbåren varme. L/L er da ikke godt nok.
Glemte linken
http://www.byggemiljo.no/article.php?articleID=841&categoryID=288


Direktoratet for byggkvalitet har utarbeidet en veiledning til TEK10, der det står at annen varmekilde enn direkte virkende elektrisitet er i denne sammenhengen det er snakk om her, godkjent. Her står varmepumpe som godkjent varmekilde, det er ingen eksplisitt krav til L/V eller vannbåren varme. Mange nye boliger som oppføres etter TEK07 (10), som ligger til salgs feks. på FINN.no har L/L som oppvarmingskilde og er uten pipe. Slik vi tolker deg da, er disse boligene ikke godkjent etter TEK07 (10) ??
   #20
 9 677     Kysten     0
Da må du nok lese den en gang til. Når de skriver varmebehov inngår ikke bare romoppvarming men også varmt vann.

http://byggeregler.dibk.no/dxp/content/tekniskekrav/14/7/

Last ned pdf av denne så ser du det ut av skissene deresDet står litt krøkkete skrevet og mange misforstår gjerne dette, kanskje også noen av de kommune ansatte i byggsaksavd rundt om i landet. Det er mange tolkninger rundt om i landet av reglene ikke bare det som går på energiforsyning. Smile