18,290
13
5
Montere røkerør mellom ovn og pipe
797
østfold
2
Jeg skal monter en handøl 10 sofiero. Det er 150mm rør. På stussen til ovnen er de siste 3cm tynnere en resten, der sitter det en pakkning.
På røret jeg skal montere er den ene enden litt tynnere, da regner jeg med den tykke enden skal mot ovnen, da får jeg en slakk på noen mm. Utvider den pakkningen seg med varme?
Eller monter jeg feil her?
På røret jeg skal montere er den ene enden litt tynnere, da regner jeg med den tykke enden skal mot ovnen, da får jeg en slakk på noen mm. Utvider den pakkningen seg med varme?
Eller monter jeg feil her?
Klarer du å få til noen grader stignign på røkrøret så har det mye å si for trekken i skorsteinen.
Lykke til
Varmefag-mannen
Fagansvarlig Varmefag, Halden - Det du egentlig ønsker deg: Fyr og Flamme AS
Hvor lenge bør jeg la det tørke, jeg har det veldig travelt da vi kun fyrer ned ved, og må sette inn noe strøm ovner så lenge:) å håpe sikringen holder for nå kommer kullda...
Husk å bruke en foringsstuss som tar opp ekspansjonen fra røykrøret, snor mellom rør og foringsstuss gjerne litt flytendefiberpakning til slutt som fuging.
Varmefag-mannen
Fagansvarlig Varmefag, Halden - Det du egentlig ønsker deg: Fyr og Flamme AS
bare posten bring kommer med ovnsrista >
Hva er best og bruke? Jeg vet at scamoplater gir mere varme i brennkammer.
Men jeg er også ute etter å få varmet opp stenene rundt på handøl sofiero. Vil scamo plater gjøre så kleber stein plater ikke blir så varme, eller er det omvendt?
Jeg vet at stråle varme fra døra skal bli mindre med kleberstein plater og det gjør egentlig ikke noe da vi sitter 3 meter fra ovnen
Mvh
Varmefag-mannen
Fagansvarlig Varmefag, Halden - Det du egentlig ønsker deg: Fyr og Flamme AS
Det jeg lurer på er om de skamo platene ødelegger ovnens evne til å varme opp kleberstein på sidene?
Tror ikke du vil merke noen praktisk forskjell.
Fagansvarlig Varmefag, Halden - Det du egentlig ønsker deg: Fyr og Flamme AS