4,546    5    0  

nordpeis Tokyo

 122     vest agder     0
Noen som har prøvd tokyo peisinnsatsen til nordpeis?den med innsyn foran og bak.

Lurer på å ha denne i veggen mellom stue å kjøkken.ser bra ut så får man jo både peis i stua å kjøkken Smile

   #1
 433     vestfold     0
Har laget et par skikkelig stilige løsninger med den innsatsen (g23). og montert 5-6 Tokyo peiser. Eneste negative er at den soter på glasset dersom man ikke fyrer hardt.
Men det gjelder alle innsatser med mye glass Smile.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 122     vest agder     0
innsatsen heter g 23 ja,mulig det er ommraminga som heter tokyo.

men mener å ha den innsatsen. vet du om den er lettfyrt?monterte en dovre peis i gamlehuset å kjerringa holdt på å ta livet av meg hver gang hun skulle fyre ;D

Har du noe bilder av noen fine løsninger?Har kompetanse til å gjør alt arbeidet selv og har selv satt opp mange tøffe peiser,men ikke vært borti denne
   #3
 433     vestfold     0

innsatsen heter g 23 ja,mulig det er ommraminga som heter tokyo.

men mener å ha den innsatsen. vet du om den er lettfyrt?monterte en dovre peis i gamlehuset å kjerringa holdt på å ta livet av meg hver gang hun skulle fyre ;D

Har du noe bilder av noen fine løsninger?Har kompetanse til å gjør alt arbeidet selv og har selv satt opp mange tøffe peiser,men ikke vært borti denne


Har desverre ikke tatt bilder.

Har bare fyrt på en som vi har til demofyring i butikken, men der har vi vifte på pipa, så der er alt lettfyrt Grin.

Har ikke hørt noe negativt om de vi har solgt (bortsett fra soten). Vi pleier å høre det når folk ikke er fornøyd Wink. Om det er god trekk i pipa er det nok ikke noe problem.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 122     vest agder     0
går sikkert så det griner når jeg skal ha frisklufttilførsel på den.

soter ikke alle nye peiser og innsatser lett?mange kan være vriene å få til optimal forbrenning på.
   #5
 433     vestfold     0
Jo, nye rentbrennende ildsteder er vanskligere å fyre på. Dette fordi det er mer omveier for røyken inni ovnen (for å utnytte varmen bedre og for å oppnå høyere forbrenningstemperatur, partiklene i røyken antenner på ca 550 grader). Dette er bare en vanesak, når man har lært seg "teknikken" er det bare moro ;D.
Det blir vanligvis lite eller ingen sot på glasset på moderne ovner pga at de har "luftspyling" av glasset. Dvs at en del av tilførselsluften sirkuleres ned langs glasset, nettopp for å forhindre soting. Det forutsetter selvfølgelig at man har tørr ved, fyrer riktig osv..

Grunnen til at ovner med mye glass soter mer er at glass isolerer dårligere enn brennplater, slik at man ikke oppnår høy nok temperatur til å brenne glasset rent, uten å fyre hardt. dessuten klarer ikke "luftspylingen" å takle så mye glass.

Beklager hvis det ble litt klønete forklart.
Signatur