860    12    1  

Nytt Ildsted/Uttak i stålpipe?

 146     Sør Trøndelag     0
Mulig å få innstallert nytt ildsted i eksisterende stålpipe?
Pipa ble rehabilitert for tre år siden. Orginalt er det en 130 år gammel tegelsteinspipe, som vi putta et stålrør i. Plan nå er å få et ildted i kjeller som skal bli oppholdsrom. Har et gjenmurt orginalt hull der røykrøret skal gå. Har allerede ildsted i 1 og 2 etg.

HSt
   #2
 23 838     Lillestrøm kommune     0
Rehab firma kan sikkert sette på en stuss til, men har ikke vært borti dette selv.
   #3
 139     0
Dette er en av ulempene når man rehabiliterer med stål, du er låst i etterkant. Det går ikke å ettermontere ildsted hvis det ikke opprinnelig var planlagt og tatt høyde for noe jeg forstår at det ikke var dessverre.

Hadde du rehabilitert med keramikk istedenfor stål hadde situasjonen vært helt annerledes, da er det fritt frem for montering av ovn.
   #4
 3     0
Takk for respons. Det var et slikt svar jeg fryktet ja.. stålet ble desverre installert før jeg flyttet inn (og bærte 150kg ovn ned i kjelleren)
   #5
 3 232     OSLO     0
nå ble jeg litt nysjerig; hvorfor går det ikke? er det ikke "bare" og skjære ut et hull og sveise på en "stuss"....?
   #6
 139     1
Når du rehabiliterer med stål så blir det på forhånd tatt mål, og regnet ut hvor senter til ildstedet eller ildstedene du skal ha på skorsteinen. Deretter blir det produsert etter de målene og der hvor ildstedene kommer er det en T skjøt. Det finnes ingen løsninger for å gjøre dette etter at skorsteinen er rehabilitert ferdig.

Men klart det går jo sikkert an å lage en Reodor Felgen løsning, men det er jo ikke noe som blir godkjent å du risikerer jo å måtte rehabilitere skorsteinen din på nytt hvis det blir oppdaget at det er ulovlig modifisert.

Generelt sett så er det ingen fordeler for kunden med å rehabilitere med stål kontra keramikk. «Problemet er bare at mange firmaer foretrekker å bruke stål, da jobben gjøres mye raskere. Prisen du som kunde betaler er svært liten forskjell kontra å bruke keramikk, men firmaene har som regel mye bedre fortjeneste på å bruke stål kontra keramikk.
   #7
 3     0
Da har jeg forhørt meg med en lokal aktør som driver med bla ildsted. De har egen montør for disse operasjonene og trodde det skulle gå i orden til en pris på 3500-5000 (arbeid og materiell) får høre nærmere om et par uker og oppdaterer deretter tråden

   #8
 139     0
Jøss, det var nytt for meg. Så bra! Post gjerne bilder på hvordan de gjør jobben, så har jeg lært noe nytt idag å Smile
   #9
 1     Østfold     0
Hei!

Dette er fullt mulig.

Ser du allerede har gjort det, hør med en lokal som driver med det Smile
Flere leverandører som kommer med denne løsningen. Ser ikke ut som det er publisert enda men fant en fra Helmin. Regner med de andre leverandørene har nesten samme løsning. Se bilder.


Nytt Ildsted/Uttak i stålpipe? - 7be78d0e-bd62-4391-a827-462aeae3a275.png - chefsteenNytt Ildsted/Uttak i stålpipe? - 7345b9ff82e18ac711d44657403ce124.png - chefsteen

Fra Helmin:
http://ehandel.helmin.no/s_varesok.jsp?detaljID=10

   #10
 1 636     Sørlandet     0
Jøss, det var nytt for meg. Så bra! Post gjerne bilder på hvordan de gjør jobben, så har jeg lært noe nytt idag å Smile

Du er ikke alene om at det var nytt. Kjenner murere som driver med rehab av pipe med keramiske rør og dette var grunnen til at stål aldri ble anbefalt (og sikkert litt for at de ikke driver med stål:D )

men verden går vel fremover👍