6 645    2    0  

Nytt underlag under gammel peisovn

 12     Stavanger     0
Vi skal legge ny parkett i stua hvor det står en (stor) peisovn. Det er fliser under ovnen idag, men vi ønsker å legge parkett med glassplate oppå isteden. Ovnen ser imidlertid veldig tung ut! Er det noen som har erfaring med å flytte på gamle ovner? Må man ha hjelp til sånt? Hvordan unngår man at det kommer sot og skit utover hele stua når man kobler fra ovnen?

Vi har planer om å kjøpe ny ovn med tid og stunder, men økonomien tilsier at vi tar en ting av gangen. Gulv først, deretter ny ovn. Regner med at montøren flytter og tar med seg gammel ovn når han installerer ny. Dersom vi må ha folk til å flytte ovnen nå, kan det derfor hende at vi tar oss råd til ny ovn nå. Men altså: i utgangspunktet ønsker vi å løfte ovnen til side, legge parkett og glassplate, for så å løfte ovnen tilbake.

Erfaringer og innspill?

   #1
 516     0
Jeg gjorde det samme for noen år siden. Min ovn veide ikke emr enn 75 kg, men den var vrien å manøvrere. Jeg vrikket den først ut av røykrøret, la et teppe som var brettet i 2 under halve ovnen.vippet den frem og la resten av ovnen oppå teppet. Da er det bare å dra den med deg. Like enkelt som det er genialt.  :)
Når du skal ha den på plass, vrikker du den bare på plass på røykrøret.
Signatur
   #2
 211     Ålesund     0
..og blir det noen mm. i høydeforskjell på det nye golvet + glassplate så passer ikke gamleovnen til røykrøret lenger og innstikket i skorsteinen må endres (av fagfolk!) 
Er ikke så dyrt (noen laken), men må jo gjøres på nytt når dere skal ha inn den nye ovnen etterhvert.
Kan jo ha flaks med nye gulvet og det går opp med den eksisterende løsninga da..  ;)