Pegasus Box
1
0
Har gjennomført en firetimers fyring i ovnen i dag med åpne spjeld. Det tok 2 timer før topp-plata på ovnen ble litt varm. Etterfylte ved to ganger. Da er det stopp, uforbrent trekull og aske til randen på vedrommet.
Nå må jeg vente til ovnen er kald for og fjerne asken ellers blir fyringa enda dårligere. (halvparten er da trekull, ca. . 4-5 l totalt).
Registrer at "kommentarfeltet" har de samme dårlige erfaringene med denne ovnstypen som jeg har og spesielt at hardved ( fyrer med fjellbjørk) ikke fungerer i det heletatt.
En kan lure på hvordan denne ovnen har passert kontrollen som rentbrennende.
Ønsker en løsning.
Nå må jeg vente til ovnen er kald for og fjerne asken ellers blir fyringa enda dårligere. (halvparten er da trekull, ca. . 4-5 l totalt).
Registrer at "kommentarfeltet" har de samme dårlige erfaringene med denne ovnstypen som jeg har og spesielt at hardved ( fyrer med fjellbjørk) ikke fungerer i det heletatt.
En kan lure på hvordan denne ovnen har passert kontrollen som rentbrennende.
Ønsker en løsning.
Er det mulig at trekken i pipa er for høy så varmen går rett i pipa ? Var på Koietur i studietiden da kunne en sette seg oppå støpejernsovnene etter mange timers fyring, all varmen gikk rett i pipa. Vi tok ut røykplaten i toppen og stablet denne full av brusbokser, da begynte ovnen å varme litt (det blåste skrekkelig som ga mye trekk).