20,627
20
1
Peisovn med bakerovn
653
0
Skal ha ny peisovn, og syntes det virker veldig genialt med bakerovn integrert. Noen som har det, har sett det/ har kjennskap til det? Noen å anbefale?
Er det plass til å steke noen boller, slenge inn en pizza(hjemmelagd) i de? :)
Er det plass til å steke noen boller, slenge inn en pizza(hjemmelagd) i de? :)
http://www.tulikivi.com/se/produkter/Taljstensbakugnar_och_vedspisar
http://www.esse.com/range-cookers/ironheart/
http://www.contura.eu/no/Norsk/Peisovner/Peisovner/Contura-650/
http://www.varmefag.no/?itemid=1465&CatId=1270 (kr 21 400)
Slenger meg på trådstarters spørsmål: Funker denne til pizza og boller, og kanskje et brød? I så fall kan den være høyst aktuell på liten vedfyrt hytte (uten strøm) der en vedkomfyr tar litt for mye plass.
http://www.contura.eu/no/Norsk/Peisovner/Tillbehor/Bakerovn/
Nå er det nok noe begrensninger på en slik. På hytta har jeg en propan stekeovn, der er det lite begrensninger, har til og med elektrisk tenning og 12 volt lys inni. De beste steker og bakverk har blitt tilberedt der
-Nydelige ovner - men må bli til neste hus, der jeg kan ha den på kjøkkenet. Heldig du som har plass til noe sånt! :)
Tenkte å bake boller i stua nå...er ikke mange m fra kjøkkenet, men er jo allikevel stua.
I dag kom jeg over contura 26K som man kan få med bakerovn..og da får jeg kanskje dekt litt av ønsket om kakkelovn også- ;)
Jeg skal avlegge rapport når de første bollene forhåpentligvis blir stekt i den.. men blir på nyåret..husbygging tar tid! =)
- Hvis andre har tips etc tar jeg fortsatt i mot og noen har vel erfaring med en sånn bakerovn?!
Den tar litt plass ja, men vi har en gammel tømmerstue på 35 kvm som skal bli kjøkken. Tror den kommer til å gjøre seg bra der.
Også veier den over 350 kilo så jeg har ikke helt skjønt hvordan jeg skal få den på plass ennå... Godt vi ikke bor i 8. etasje..
Tulikivi har også peiser med integrert bakerovn, ikke bare stekeovner.
http://www.tulikivi.com/se/produkter/Taljstensbrasbakugnar
Nunna-uuni har også ekstensiv utbud på brasugnar med bakerovn.
http://www.nunnauuni.com/svenska/tuotteet/mallisto/5xaqWGyDm.html
Fordelen med disse er også at de lagrer varmen lenge så man slipper å fyre kontinuerlig,
Ulempen er vekt, kreves relativt solid underlag for en del av modellene.
MVH
Sakke
Har du tips til norsk forhandler til disse?
Er det problematisk å få de godkjent til bruk i Norge?
Bo bedre i Oslo solgte Tulikivi iaf i januar, da jeg såg etter ovn.
Nunnauuni trur jeg ikke har selger i Norge.
Fra Bo bedre sa de att varmemagasinerende ovner ikke heller trenger utslipssertifikat?
Jeg prøvde å finne utav om dette stemte men all nøyaktig info er vanskelig å få tak i, Og regelverket (utarbeidet av Sintef og finnes i datasamlingen der ) er som en statshemlighet som det refereres til men hvis man faktisk vil lese dritten så må en betale for å laste ned dokumentene.
Jeg er litt oppgitt over den norske måten (The norvegian way) å gjøre ting, der det er streng regelverk og formaliteter men ingen åpenhet/offentlighetsprinsipp slik at det faktisk er vanskelig å få tak i info. Gjelder flere områder.
MVH
Sakke
http://byggeregler.dibk.no/cms/content/uploads/2003HO-2-Fyring.pdf
7.2.2 Ildsteder for magasinfyring
Ildsteder med magasinerende effekt antas på grunn av utførelse og fyringsmåte å
forurense lite. Unntaket omfatter kakkelovner og klebersteinsovner. Kakkelovner og klebersteinsovner kan på grunn av innebygde steiner
avstråle akkumulert varme lenge etter siste ilegg. Fra Sverige ble det på 1700- og
1800-tallet importert mange kakkelovner av høy kvalitet. Derfor er denne ovnstypen
ofte kalt for svenskeovner.
7.2.3 Ovner for matlaging og badstuovner
Ovner for matlaging og badstuovner antas på grunn av sitt fyringsmønster og driftstid
å forurense lite og er derfor fritatt utslippskravet.
En peisovn i klebertein med bakerovn vil da være untatt fra reglene og således lovlig å importere og ta i bruk hvis de ikke har norsk forhandlere (bare installasjonen godkjennes av feier etc)
MVH
Sakke
Så lenge de har et ord med i laget kan de kanskje nekte å godkjenne en ovn som ikke er godkjent av Sintef? Litt dumt å importere og montere en flere hundre kilos ovn til 50-100 tusen kroner og ende opp med fyringsforbud?
Finnes det begrensninger her?
Og så skall ovnen være CE godkjent. Og instruksjoner/dokumentasjon skall foreligge på et skandinavsk språk (ikke et problem med finske ovner, de har ALTID teksten på svensk i tillegg til finsk)
Det er ikke feiervesen/byggningsvesen som bestemmer sikkerhetsavstander etc, det er produsenten.
Det er utslippskravet som har vært det vanskelige ift import slik jeg har skjønt det.
MVH
Sakke
Tidligere omtalt her på forumet.
http://www.byggebolig.no/peis-ovn-pipe-brannmur-brensel/valg-av-vedovn-med-vannvarmer/msg451424/#msg451424
Mulig en sånn kan være interessant? Jeg vet ikke hva temperatur man kan oppnå. Denne er også med vannkappe.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
- Jeg kan allerede si at i den bakerovnen blir det ikke storproduksjon av noe som helst, den er liten, men fin til ei eplekake, tine noen boller, lage pitapizza i etc
Contura 26K har en langt større bakerovn, men selve ovnen ble i største laget, og siden jeg har fått inntrykk av at peiser/ovner stort sett er til pynt/hygge/kos i nye hus så kommer den ikke til å bli brukt året rundt uansett.
- Ser frem til neste vinter!
:)