4 678    9    0  

Pellets-ovn

 26     0
Var å diskuterte litt varme i dag med rørleggeren min, det er han som skal levere ved/pellets ovn til oss også. Men han ville ikke anbefale det til oss, han hadde heller ingen pelletsovner i butikken selv om han var forhandler av enkelte merker. Bør eg finne meg en annen leverandør eller er ikke det noe å ha desse pelletsovnene. Regner med her er noen på forumet som har erfaring. Kan noen komme med tilbakemeldinger. Det virker så greit med tanke på at vi skal ha enten en vedovn eller en pelletsovn i kjelleren som skal gi litt varme opp gjennom trapphullet og delvis varme opp i kjelleren, i tillegg til varmekabler. Håper noen har noen råd å tips til meg:)

   #1
 22 352     Akershus     0
Skal ovnen tilknyttes vannbåren varme? Hvis ikke var det litt rart å gå til rørleggern. Jeg ville ha hørt meg litt rundt andre steder. Hva var innvendingene mot pellets?
  (trådstarter)
   #2
 26     0
her i grisegrente strøk:) er det rørleggeren som leverer ovner og peiser:) han mente at det var for vaskelig å få tak i pellets og det var for dårlig tilgang på den her i området
   #3
 211     Ålesund     0
Pelletsovn koster jo noen kroner i utgangspunktet, lurte på det selv men ble så mye anna oppussing at det har blitt utsatt. Eneste problemet med Pellets hvis man IKKE har den i en kjeller er jo lagring og påfylling av brensel. Titanheating har et bra utvalg, og bl.a. modeller med innebygget 'tank' til 40kg pellets.
Litt etter oppbygginga av mateskrue/forbrenningskammer mener jeg flere også kan kjøres på vanlig 'biomasse' som flis og sagmask og er ikke NØDT å ha pellets på 5,52mmx11,88mm(eks.)
Se også "Pilleovne med vand" for modeller med vannoppvarming som du kan hekte på ei sirkulasjonspumpe og noen radiatorer på f.eks.  :)
Et anna alternativ kan være en Bioovn for std. ved (bildet nederst)?   #4
 161     0
make no mistake.

Slipper du annet enn pellets i en pelletskamin har du en overaskelse i vente min venn.
Det går ikke. En pelletskamin er følsom på hva som slippes ned gjennom hullet.

Til og med hvis det er dårlig kvalitet på pelletsen reagerer en pelletskamin og man må foreta justeringer hvis man går fra 6mm til 8mm pellets.

Men pelletsfyring er suverent og en svært behagelig form for fyring.

Vi i Ole Chr Bye har solgt ca 45% av pelletskaminene på markedet og er vel "eksperter" på slike ovner.

Bare ta kontakt Smile
Signatur
   #5
 531     Nordland     0
Mine foreldre kjøpte seg hus med pellets ovn innstallert, og noe av det første de gjorde var å mose ut driten. Bråka og nesten med en gang den kobla ut ble det fort kaldt. Men denne stod da i stua, og vifte bråket hørtes ekstra godt.


Signatur
   #6
 22 352     Akershus     0

og nesten med en gang den kobla ut ble det fort kaldt. Men denne stod da i stua, og vifte bråket hørtes ekstra godt.
Da var vel huset dårlig isolert. Bråkte den mer en luft til luft varmepumpe?

   #8
 169     0
Godt at det finnes flere typer å velge mellom.

Uansett hva en skal investere i så er det viktig å prøvekjøre produktet (hos andre)