2 400    2    0  

Pipe: Hvilke alternativer har man?

 63     0
Det er tegnet inn i plantegningen på huset mitt. Og det er egentlig bare en plass å ha denne, som er en grei plass.  Eneste er at om jeg skal ha ileggsovn, så vil man kun se denne fra innerst i stuen. Jeg vil gjerne ha en slike en som er bygd inn i veggen, med glassfronter som man ser da fra to kanter (innsatspeis?). Da vil man kunne se denne fra stuen og kjøkken/spisstue. Men hvordan kan man gjøre dette? Blirdet mye ekstra arbeid? NÅR burde man planlegge å ha denne? Før de begynner å mure pipen? Eller før de begynner bygge huset/kle veggene?

En annen ting er at det ikke blir muligheter for noen ovn oppe på loftstuen. Er i grunn ikke nødvendig tenker jeg, da varmen fyker oppover og pipen vil vel varme oppover også? Men da tenker jeg. Er det nødvendig med en murpipe i huset overhodet? Hvilke andre løsninger fins det da? Jeg vil ikke ha slikt svart rør...

   #1
 37     0
Dersom  du ikke ønsker stålpipe som absolutt er det beste alternativet når du ønsker ovn/peis et sted som ikke er i nærheten av pipen så har du ikke noe annet valg en å plassere den der pipen er.
   #2
 63     Karmøy, Rogaland     0
Du kan la være å sette inn pipe, heller breuke en annen form for oppvarming, gass, fjernvarme, varmepump pellets osv.
Signatur