573    13    1  

Pipehatt

 26     0
Fikk pipehatt fra samme leverandør som jeg kjøpte tak oss.     Alt på mål.  Er dette vanlig.  Pipe hatt uten åpning 
Pipehatt - received_1329058960582266.jpeg - GeirSverre

HSt
   #1
 22 754     Lillestrøm kommune     0
hva skal den brukes til? syklet forbi et bygg i dag der de skulle ha luftinntak på sidekant av en slik kasse da vil de kanskje lage hullet selv etterpå.
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Det er til ved ovn, dem fikk mål på topp åpning i leka pipa, så trudde dem skulle lage det hullet?
HSt
   #3
 22 754     Lillestrøm kommune     0
Har du en slik rund topp på toppen i dag ? Har sett den på toppen av en inndekning. Men i en Leca pipe skal du få lov å ha hull, kan det tenkes at den ble sendt før den var ferdig? Synes utstikket er stort
  (trådstarter)
   #4
 26     0
Skulle være slik paraply på toppen. Virker som dette er feil, maxbo sa dette var normalt og at jeg fikk låne utstyr for å ta hull også fikk jeg montere på paraplyen, når den kom
Pipehatt - Screenshot_20190626-215416.jpg - GeirSverre
HSt
   #5
 22 754     Lillestrøm kommune     0
Ta kontakt med feier så løsningen er godkjent av dem.
TSt
   #6
 6 147     0
Nabo må selv skru av denne saken på forhånd før feieren kommer og montere den på igjen etterpå. Feier vil ikke gjøre noe uten at dette er gjort. Steder det blåser mye er det visst viktig at kanten er falset slik det ser ut på bildet. Dette stiver av toppen slik at den ikke "svaier" frem og tilbake.
   #7
 99     1
Ett tips til alle som vurderer pipehatt. Dropp hele driten, og bruk pengene på noe mer fornuftig. Det er svært, svært få som virkelig trenger en pipehatt. Hvilket problem har du som gjør at du må montere pipehatt?

I de aller fleste tilfellene så gir det bare mer sot, i verstefall beksot i tillegg og til tider dårligere trekk. Det er en gammel myte at du må ha pipehatt, de aller fleste som har det får mer problemer med pipehatt enn de hadde hatt uten.

Dropp hatten, med mindre du har et spesifikt problem som kun kan løses med pipehatt noe du med 99,9% sikkerhet ikke har. Bruk pengene på noe annet fornuftig. 

HSt
   #8
 22 754     Lillestrøm kommune     0
Jeg skal ut å få pipehatt til et hus jeg vedlikeholder, det er mange faktorer som spiller inn

Fukt ut av feieluke

Frostspregning

Lekkasjer rundt pipe

Det avhenger av type pipe og materialer

Jeg kan ikke huske å ha sett leca piper uten minimum lecas topp
   #9
 99     0
Noen få kan ha behov for pipehatt men jeg står fortsatt på mitt og sier de aller, aller fleste ikke trenger dette. Får du fukt ut av sotluken så er bunnen konstruert feil. Denne skal nemlig ha helling innover i skorsteinen, slik at eventuell fukt samler seg der, og fordamper. Det syndes svært mye på å lage riktig fall, men en pipehatt er ikke løsningen.

Får du frostsprengning på skorsteinen din som er i bruk så har du andre problemer.

Lekkasjer rundt skorsteinen så har en pipehatt overhodet ingen funksjon, det er det beslaget rundt skorsteinen som skal forhindre. Har du lekkasje rundt skorsteinen så har du problemer med beslaget ditt, ikke pipehatten.

Ofte er pipehattene alt for trange (også de «originale  fra produsentene) slik at røyken stanger i hatten, blir kjølt ned og går delvis ned i skorsteinen igjen. Alle som har pipehatt har mer sot, ofte betydelig mengder kontra dem som ikke har det. Ofte blir det også beksot hvis åpningen er trang, noe som er en årsak til sotbrann også kjent som pipebrann. Det er mange flere ulemper med en pipehatt enn det er fordeler.

For ordens skyld når jeg sier pipehatt så mener jeg selve hatten, ikke beslaget rundt skorsteinen. Beslaget er viktig, hatten er bortkastet med mindre det er på ei hytte som står ubrukt store deler av året, eller i svært, svært få andre tilfeller.
Siste redigering: 28. juni 2019 12:20:27 av Kveksen
HSt
   #10
 22 754     Lillestrøm kommune     0
Du er nok litt for bastant er det hel avdekking så vil jo den dekke overgangen mellom pipe og pipebeslag

Mange gamle piper er også skrå så fukt trekker ut i vangen.