528    4    0  

Priming og liming av brannmurplater...

 89     Nordland     0
Er godt i gang med å bygge omramming rundt min nye peisinsats, og underveis har det dukket opp "utfordringer" som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal takle.
Problemet er at jeg nå underveis i byggingen har oppdaget at jeg på noen deler kan RIVE av primeren jeg har hatt på platene før liming. Har brukt Mapei Eco primer i blandingsforhold 1 del primer og 8 deler vann. Har passet nøye på å legge tynt på, og tørke vekk evt før mye påført primer. Jeg har kommet langt i byggingen, og frykter jeg må rive det jeg har bygget, da jeg ser for meg at limflatene vil løsne etterhvert da det virker som om primeren ikke har trukket inn i platene. Når jeg banker på platene, både mot bakenforliggende mur, og på kanter, så er det "kompakte" lyder, og det tyder på at det sitter godt. Kan det være at primeren endrer egenskap når den får påført fuktig flislim?
Føler meg veldig rådvill, og spør derfor hva dere ville ha gjort, og har dere noen råd, kommentarer osv??

   #1
 664     0
Sist jeg jobbet med brannmurplater, så skulle de primes med feks Heydi KZ i blandingsforhold 1:10 hvis de skulle males. Når brannmurplatene behandles med fliselim er det ikke noe grunn til å prime.
  (trådstarter)
   #2
 89     Nordland     0
Ser at Tolmer sine plater ikke krever priming før behandling med flislim, og det gjelder vel da for alle slike plater. Her har jeg nok ikke lest monteringsanvisningen godt nok Sad
Mon tro om jeg nå må rive det jeg har montert pga primingen jeg har utført.. kan det være stor sannsynlighet for dette vil løsne der det ikke er brukt skruer i limflaten, eks mot brannmur og gulv?
   #3
 1 184     Sandefjord     0
Brannmursplater jeg kjøpte på obs bygg, ble primet på kuttflatene før jeg limte det sammen med fliselim. Står meget bra etter 4 mnd med mye bruk.

Jeg hadde nok ikke revet peisen nå, dersom du er ferdig å bygge den.
  (trådstarter)
   #4
 89     Nordland     0
Det høres bra ut👍 Peisen min er ikke ferdig bygd, men vel halvferdig. Det er jo usikkerheten som gjør at jeg vurderer å rive, da det vil være fryktelig upraktisk å rive en ferdig peis i et innflyttet rom, om ting begynner å løsne... Tenkte å gjøre en test noen plasser for å sjekke heft mellom brannmurplate og underlag, og om dette sitter godt nok nå, så blir jo spørsmålet om jeg kan regne med at dette sitter med samme styrke fremover etter at peisen er tatt i bruk...