10 436    9    3  

Pris på foring av pipe

F76
 57     3
Vi har to teglsteinspiper som ikke er lovllige lenger, de står inntil trevegger på et par av sidene. Enten må vi slå dem ned og bygge nye, elle fore dem.

Lurer på om noen vet hva disse fleksible stålrørene man kan fore dem med koster?

Den eine pipa går skjeivt fra loftet og oppover, og har 50 x 50 cm som utvendige mål.

Den andre tror jeg er forholdsvis rett, med utvendige mål ca 39 x 39 cm.

Pipene er ca 7- 7,5 meter høye.

   #1
 206     Kviteseid     0
Jeg spurte en leverandør om dette for kort tid siden. Det ble antyda 20-25 000 kr. heldigvis slapp jeg.
F76
  (trådstarter)
   #2
 57     0
Det var rimelig dyrt ja. Vi får vel kanskje heller slå ned og bygge ny i leca.
slt
   #3
 699     0
I pipa med rett løp bør du ha mulighet til å benytte foring av keramikkrør, som er betydelig billigere enn stålrør.
   #4
 22 352     Akershus     0
En pipe med keramiske rør er å foretrekke særlig når det gjelder liknytting av ildsteder.
   #5
 37     0
Det er absolutt å anbefale keramikk der dette er mulig. Prismessig er det det mest gunstige og holdbarheten er bedre en stål.
Når det gjelder pris så ligger det på ca 1800 kr meteren.
F76
  (trådstarter)
   #6
 57     0
Kan ikke skjønne at keramikk er mest prisgunstig hvis det koster 1800 kr meteren.
Var innom en varmefag butikk i dag, og fikk vite at stålrør koster 1875 kr pr. meter. Da blir keramikk nesten like dyrt  Wink
   #7
 37     0
Min erfaring er at med stålrør er at alle tillegsdelene er veldig dyr. Nå vet ikke jeg om den prisen du har fått inkluderer alt ferdig montert, men dersom det er det så kan man vel si at du har fått en ganske grei pris, men uansett ville jeg valgt keramikk med tanke på levetid og ettermontering av ovner.

F76
  (trådstarter)
   #8
 57     0
Jeg spurte bare om hva prisen var pr. meter, så jeg regner med at dette var ferdig montert, men er ikke sikker.
Ellers snakket han varmt om en metode som visst var ganske ny i Norge, der man støpte pipa på nytt innvendig. Mange gamle piper var visst veldig dårlige i fugene osv. Og etter denne metoden var de som nye igjen, men man må da fremdeles ha alle sidene synlige. Hvis man vil slippe å ha alle synlige, må man da sette inn stålrør i tillegg. Jeg får ta en sjekk og se hvordan det se ut innvendig. For hvis det ser dårlig ut, er det i alle fall bare å bygge ny fra bunnen.

Jeg spurte om keramikkrør også. Hørtes ikke ut som ha syntes det var så bra, sa at det var noe murerene brukte, og at han hadde sett flere steder at de bare var sluppet rett ned og hadde knust/sprukket i bunnen.
   #9
 37     0
Jeg vet at det er et firma borte på østlandet som bruker denne metoden med å trekke pipen med et stoff innvendig. Alle som jeg kjenner fraråder denne metoden, hvorfor har jeg aldri fått noe fullgodt svar på, men mener det er fordi det er litt "tricky" å få stoffet til å henge skikkelig ettersom man ikke vil klare å få pipa ren nok innvendig uansett hvor mye man feier den.

Det er klart at dersom man slipper keramikkrørene oppi pipa så er det dømt til å gå i vasken. Da kan ikke de som utfører jobben noe om faget sitt. Her må brukes en vinsj må vite Smile