190    3    0  

Rive gammel peis. Kan jeg gjøre det selv.

 1     0
Jeg har en gammel Ulefos nr. 115 som jeg skal skifte ut med en mer effektiv vedovn. Jeg skal få fagfolk til å installere den nye ovnen, men tenker å spare noen kroner på å rive den gamle selv. Snakket med et firma som skulle ha 4000,- for å rive og kjøre bort den gamle ovnen. Er dette en enkel jobb å gjøre selv? Er ikke spesielt handy. Er det noe man må passe på når man river en slik en? Den ser ganske kompakt ut og vanskelig å vite hvor man skal starte. 

Takk for alle innspill. 

Rive gammel peis. Kan jeg gjøre det selv. - 245_2081750100.jpg - Larsbob

TSt
   #1
 7 165     0
Dette kan jo ikke være vanskelig. Synes jo denne ser veldig "montert" ut så den står foran veggen. Start med å prøve å få av platen på toppen, den kan jo ikke være kompakt. Da kan du se mere hvordan den er laget. Legg på noe beskyttelse på gulvet så du ikke skader noe. Kan vurdere å tape opp en trekant med plast inne i rommet for å unngå støv andre steder men synes denne ser snill ut i forhold til mange andre, Innsats kan jo være tung. En kan få hjelp av to 2x4 med stropper for å løfte ut.
   #2
 19 384     Akershus     0
Fin gammel kokskamin, men mangler en liten detalj. Det skulle vært en knapp over øvre dør med en trekkstang. Dette for å lette opptenning. Fungerer fint også for ved og er jo et flott møbel.

Om du likevel velger å fjerne den, så er det kurrant å gjøre selv. Topplata er gjerne løs og kan løftes av. Deretter ser en hvordan de løse sidepanelene kan fjernes. Ta av alle dører for å få ned vekt.
Inni kan en stor klokke på toppen skrues av. Om den kan deles ytterligere husker jeg ikke, men den kan knekkes med noen slag med tung hammer eller slegge.

Gitt at denne er maken til vår, så er det et feielokk på høyre side. Røyken går ut til høyre, ned, under askeskuffen opp på venstre side, forbi nytt feielokk og ut i pipe. Nevnte trekkstang åpner en snarvei fra fyrrom direkte til pipe. 
Signatur
   #3
 1 380     0
Vi har en lignende men vanlig vedovn, som beskrevet, toppplate er løs, sidene også, og innmaten, den er tung.