188    2    1  

Rive peis

kje
 688     Oslo     0
Vurderer å rive denne peisen for å sette inn en mer effektiv ovn. Både peisen og hele murveggen er knudrete og ikke jevn. En ovn tar mindre plass en peisen så jeg lurer på hva jeg skal gjøre med murveggen som blir eksponert etter peisen er vekk? Et alternativ er kanskje å pusse hele den hvite murveggen så den blir jevn? Eller er det enkelt å lage knudrete murvegg?

Har lest litt her inne om riving av peis; lage plasttelt mot støv, papp og plater på gulv for å beskytte, rive ovenfra og ned forsiktig pga murstein som kan dette ned. Jeg kommer til å bruke borhammer. Bør jeg skaffe meg slegge også? 

Bør pipa inspiseres før jeg går igang?

Rive peis - 20190104_145732.jpg - kje

   #1
 456     Landsdekkende     1
Hei kje.

Her skal det holde lenge med borhammer, og ett støvtelt. Når det gjelder hva du skal gjøre etterpå for å få veggen bak til å se fin ut, så kommer det helt an på hvor nye du vil være. Det å få det helt likt er litt av kunsten med å pusse mot gammel puss med ett mønster. Det er veldig vanskelig å vite hva den som pusset dette opprinnelig har gjort. Jeg vil anbefale å pusse hele veggen på nytt, og heller lage ett eget mønster du liker, eventuelt bare glattpusse Smile
Signatur
kje
  (trådstarter)
   #2
 688     Oslo     0
Nå er tiden endelig kommet for å rive den. Noen flere tips?