2,824    4    1  

Sette inn ny ovn. Tette gammelt hull og montere ny røkrørsinnføring.

 6     1
Skal bytte ut ovnen og vil bruke den nye ovnens topputtak, da jeg håper dette avgir mer varme til rommet.  Nåværende ovn er tilkoblet pipen med bakuttaket.
Må derfor ta på nytt hull, samt tette det gamle i skorsteinen. Jeg har ikke erfaring med en slik jobb og har i utgangspunktet ikke lyst til og tukle med noe som kan gi brannfare senere:-)
Har en Icopal elementpipe, med rund pipeforing.
Mitt spørsmål er hvordan tetter man best det gamle hullet?
Og hvordan tar man på nytt hull og monterer ny ovn?
Er dette noe man kan gjøre selv, eller bør jobben gjøres av fagfolk?

Når det kommer til tetting av gammelt hull, ser jeg det er nevnt at man kan bruke Icopal murplugg, og at den kan settes direkte inn i nåværende røkrørsinnføring.
Skal man da i tillegg bruke gjenmuringslokk?
Hvis man setter inn en murplugg, hvor mye mindre diameter skal det være på denne i forhold til røkrørsinnføringen?
Hva bør man bruke mellom murplugg og innerrøret,flytende fiberpakning/fugemasse eller ildfast mørtel?
Vil den nåværende røykrørsinnføringen kunne føre til oppsprekking av pipen, hvis man setter inn murplugg? Hvordan tar man hensyn til at røret skal kunne ekspandere? På nåværende røykrørsinnføring ser det ut som om massen som er mellom røret og pipen har sprukket opp/tørket ut. Jeg har tenkt og legge i noe ny masse her. Hva bør man bruke?Er flytende fiberpakning, pakningssnor og eller steinull og anbefale her?

Icopal røkrørsinnføring, ser denne kommer i flere dimensjoner.
Jeg regner med det er snakk om diameter her og at lengdene er fast da dette er standard pipe?
Jeg kommer til å kjøpe en ovn med 150mm ovnsrør. Ei røkrørsinnføring med dimensjon 150 mm, passer denne for 150mm ovnsrør, eller er dette målet på innerrøret til røykrørsinnføringen?
Jeg skal bruke topputtaket på ovnen. Ser røkrør selges med eller uten luke. Hva er egentlig forskjellen? Er dette kun for inspeksjon eller?
Har dere noen foretrekt type rør? Peisrør eller røkrør?
Jeg tenker at peisrør holder lengre på varmen, men dette vil i praksis kanskje ikke merkes…?
Hva er foretrukket måte og ta hull på pipen med? Hullsag/kjernebor, eller sømboring?
På forhånd mange takk for svar.

HSt
   #1
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Høres egentlig ut som du ikke ønsker jobben Smile

På Leca er det ferdig plugg på inndiden av metallet på igjenmuringslokket. Jeg mener du limer med flytende fiberpakning. Hvis Icopal har isolasjon mellom indre og ytre som leca så legger du inn en bit mineralull (ikke glava) før du murer igjen. I yttervangen kan du kanskje bruke den delen som tas ut for det nye hullet. Det er normalt en minimumsavstand mellom gammelt og nytt hull, det er risiko for at innerrøret sprekker mellom hullene.

Alle teknikker kan brukes for nytt hull men viktig nettopp ikke å skade innerrøret. Jeg har selv satt inn en leca stuss en gang. Røykrøret skal inn i røret du setter inn med glassfibertråd som pakning det kan da bevege seg litt termisk uten at det bryter på innerrøret.
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Tja, jeg prøver og finne ut hvordan dette gjøres uten at jeg trenger å bekymre meg for en senere husbrann:)

Vil dette si at man ikke trenger noe fleksibel masse el lign mellom røkrørsinnføringen og innerrøret, da ekspansjonen skal gå mellom røkrørsinnføring og ovnsrør?
HSt
   #3
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Jeg trodde en satte inn røykinføringsstussen med flytende fiberpakning men hør med noen som er helt sikre. Det er vel forskjell i termisk utvudekse av innerrør og metallstuss. Det viktige er at det blir tett. Der jeg satte inn stuss så var det bare hugd et lite hull i innerrøret og røkrøret lå med mineralull rundt åpningen. Dette er oppskriften på røyk og sot inn i mellomrommet mellom indre og ytre og er kilden til leca-pipe eksplosjon. Gjøres dette riktig kan du sove godt og ikje engste deg. Har inntrykk st proffene nå bruker 2 kjernebor ett til yttervangen og et mindre til innerrøret.
   #4
 262     0
Icopal lager sine egne plugger og egen ildfast masse for innerørrene. Du kan nok trygt også bruke et pipelokk de finnes for rundt og firkantet kjærne. Limes med ildfast masse på tube eller flytende fiberpakning. Erfaring er at ildfast masse på tube har bedre hold enn flytende fiberpakning. Det er i hvert fall vår erfaring ved omgjøring på eldre innføringer. Mineralull og leca-petringer på utsiden, eventuelt uten mineralull på nyere icopalpiper. Lykke til


Signatur