70    1    0  

sotvann/tjærevann ned langs pipe

 1     0
Vi har en bolig fra 1968 med tegelsteinspipe. Det har tidligere vært fyrt med olje, men det ble satt inn rentbrennende ovn i 2014 av forrige eier. Vi overtok i 2015.

2016:
senhøsten rant det tjæreholdig væske ned langs den ene siden på pipa i stua. Etter å ha konferert med fagfolk ble det anbefalt å rehabilitere pipen.

2017: våren ble det montert inn røykrør og ny regnhatt av fagfolk.

2018: høsten renner det tjæreholdig væske ned langs pipe i stue, på en ny side av pipa. Har hatt både montøren (som utførte rehabben) og uavhengig blikkenslager på befaring, men det ble ikke funnet avvik på pipebeslag, yttertaket eller på kaldloftet. ingen flere innrenninger observeres. 

En viktig opplysning her er at det ikke er sammenheng mellom regnvær og at det renner ned langs pipe.

2019: like før jul renner det inn på samme side som i 2016 og jeg aner ikke noe annet råd enn å kontakte forsikringsselskapet. Det blir utarbeidet skaderapport som mente at det med stor sannsynlighet dannes kondens mellom røykrør og innside av pipen grunnet bruk av uisolert røykrør, samt at det anbefales å isolere pipen oppe på kaldloftet og etablere bedre ventilasjon. Heller ikke skadeinspektør finner avvik med pipebeslag, yttertak eller noe på kaldloftet

Spørsmål 1:
I mitt hode høres innholdet i skaderapporten logisk ut, da det som nevnt tidligere ikke er sammenheng med innrenning og regnvær. Noen som har kompetanse som tilsier noe annet?

Spørsmål 2: 
Vedlagte bilder er tatt nå i januar med litt over en ukes mellomrom, og det er en mer "aggressiv" innrenning. Jeg bor i Bodø og det er usedvanlig mild temperatur her til januar å være (+2-3gr). Vi fyrer dog i ovnen etter behov, slik som vi har gjort siden vi flyttet inn. Er dette årsaken til at det kondenserer mer, og derfor renner inn mer?

Spørsmål 3:
Legger også med noen ferske bilder som viser to av sidene på pipen oppe på kaldloftet. De to andre sidene som ikke er avbildet har ikke noe tegn til svetting/avrenning. Om det er kondens som er roten til dette, hvorfor kondenserer det bare på to av sidene??

Beklager langt innlegg, men håper noen kanskje har forklaringen på dette, da pipeproblematikken har terrorisert meg sporadisk i over 3 år nå :( 
sotvann/tjærevann ned langs pipe - jan20_0.jpg - Toremann83
sotvann/tjærevann ned langs pipe - jan20_1.JPG - Toremann83
sotvann/tjærevann ned langs pipe - jan20_2.JPG - Toremann83
sotvann/tjærevann ned langs pipe - jan20_3.jpg - Toremann83
sotvann/tjærevann ned langs pipe - jan20_4.jpg - Toremann83
sotvann/tjærevann ned langs pipe - jan20_5.jpg - Toremann83

   #1
 1 349     0
For meg ser det ut som det kommer vann inne i pipen, eller mellom teglsteinlagene på toppen som da lekker ut i sprekkene i pipen?