165    2    0  

Spørsmål om avstand fra vedovn til brennbar vegg

 2     0
Hei

Jeg har et scenario hvor jeg har leid in et firma til å renovere pipen og ovnen. De har nå trekt stålrør gjenom pipa og montert feieluke nede. Men pluttselig før de gjekk i dag virket de plutselig litt shaky på avstander fra ovnen til brennbar vegg. Jeg har fått tak i en Jøtul F3 og har selv tatt en titt i bruksan visningen. Desverre finner jeg ikke noe tilfelle i bruksanvisningen som beskriver mitt scenario. Hele veggen på vedlagt bilde er en teglsteinvegg. Den siden som er 66cm har ikke brenbart materiale bak seg (er teglstein på begge sider av veggen) mesteparten av veggen på 82cm er også teglstein på beggesider, men unntak av de siste 15cm. Der er det teglstein med treverk bak.

Jeg lurer på om noen av dere luringer her vet om det er innafor å montere en jøtul F3 ovn her basert på tegning / montasje anvisning?

Vi hadde jo absolutt tenkt at den ovnen skulle stå med ryggen til den langre veggen. Men kan det forstås slik at avstanden fra mellom veggen (den brenbare delen) og hjørnet på fremsiden av ovnen må være 600 mm? Det virker veldig overkill? Da tenker jeg også at branveggen på 66 cm være litt over 1,1 meter lang (istedenfor 66 cm). Er det da også slik å forstå at det skal være 350mm fra bakhjørnet til brenbar vegg? 

Jøtul ovnen er 58 cm x 38 cm - en veldig liten ovn kan man trygt si. Er detta innafor - eller burde jeg kansje ha en ekstra prat med firma som rehabiliterer ildstedet, før de/vi går på en smell?

Spørsmål om avstand fra vedovn til brennbar vegg - Stedforovn.jpg - BEMusikk@hotmail.com

Spørsmål om avstand fra vedovn til brennbar vegg - JøtulAnvisning.jpg - BEMusikk@hotmail.com

   #1
 2 370     0
De to nederste tegningene beskriver vel ditt scenario perfekt? Riktignok får du vegg på motsatt kortside av ovnen i forhold til illustrasjonen, men tror ikke det forandrer noe...
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Ja, jeg leser det slik jeg også. Bare virker helt utrolig at firma som har tenkt å montere ovnen og nettopp rehabilitert pipa ikke har sett dette? Eneste løsning for å få denne ovnen inn her om det som Inge79 tenker (jeg tenker jo det samma), så må jeg bygge ut den ene veggen helt ut i ikke brenbart materiale (den blir da 1 meter) og så må jeg rive veggen og døra og lage åpen løsning. (visst jeg ikke finner en dørramme og dør i "ikke brenbart" materiale, men det tror jeg blir kan bli veldig harry eller veldig dyrt.

Tror det firma som har gjort denne brøleren kansje burde tilby litt prisreduksjon på anbudet sitt også? Vil det være urimelig? De ville jo mest sansynlig ende opp med å måtte gjøre jobben 2 ganger (med rettelser) om jeg ikke hadde sett i bruksanvisningen selv. Så mye for å stole på proffene =/ Hvor vanskelig er det for de å finne bruksanvisningen til en Jøtul F3, spesielt med tanke på når jobben deres er å rehabilitere ildsteder på fulltid vær eneste dag? Virker merkelig... Får høre med feier/brannvesen og firma i morgen - og gir en lyd tilbake når jeg får svar.. Irriterende greier.