187    0    0  

Spørsmål rundt brannmur - praktiske løsninger!

 19     0
Vi er i gang med å montere ny peisovn.
Peismontør skal komme og ta nytt hull i pipa og mure igjen det gamle, men han ønsket ikke å støpe ny brannmur så det tar jeg selv.
I den forbindelse har jeg noen praktiske spørsmål.

Tidligere har det vært en brannmur (Halve vegghøyden) med en lettvegg over.
Den nye peisovnen har røruttak på toppen, så jeg må dermed forhøyde brannmuren litt.
Ettersom det nå ble tatt en siste liten beslutning om at utseende på brannmuren ønskes som finpusset betong vurderer jeg å rive hele lettveggen over, og støpe meg helt opp til taket. Da slipper jeg overganger mellom leca, annet materiale, muligens sprekker i skjøtene som pusses osv.
Innspill?

Hvis jeg regner med riktig vil jeg ha en ørliten glippe mellom toppsteinen (Leca) og takbjelken. Kan jeg tette denne med fugeskum? Lecapipa blir jo ikke spesielt varmt på utsiden. Eller må jeg dytte inn mørtel i skjøten for å få det helt tett? Her er det kun snakk om mellom toppen av muren og takbjelken. Det er nemlig litt vrient å komme til på baksiden.
Innspill?

I lettveggen så ligger det nå et trekkerør for kablene som går i yttervegg.
Jeg ønsker i prinsipp å slisse opp til denne i ytterkant av de øverste lecablokkene, feste røret og pusse over.
Innspill? Er ikke bekymret for varmen da dette blir et godt stykke over røykrøret (Den har jo ligget i veggen der før med peisovn under), men lovligheten rundt dette?
Innspill?


Legger ved noen bilder.
Det som er skåret ut i lettveggen på bildet er det som i utgangspunktet trenger å økes av areal på brannmure på grunn av nytt røykrør (Høydemessig).
På siden av ovnen har det stått en brannmur som jeg fjernet på grunn av endringer i veggen. Her skal det støpes opp ny Lecamur hvis vi skal ha en finpusset overflate, alternativt en fiberbrannmur (5cm) hvis vi skal legge naturstein.
Spørsmål rundt brannmur - praktiske løsninger! - 2019-02-16 09.10.32.jpg - LarsFromasjSpørsmål rundt brannmur - praktiske løsninger! - 2019-02-16 09.10.26.jpg - LarsFromasjSpørsmål rundt brannmur - praktiske løsninger! - 2019-02-16 09.10.21.jpg - LarsFromasj