2 638    3    0  

Stålpipe i eksiterende Lecapipe.

 104     0
Har  peisovn med pipe i Leca (?) fra 1973.  Ønsker å rehabilitere denne. Peisovnen har idag utløp bak, men kan også ha pipe på toppen.  Går det an på en lovlig og teknisk forsvarlig måte å sette stålpipe loddrett på peisovn med gjennomføring i  himling til kaldt loft, for deretter å sentrumsforskyve denne med vinkler og føre stålpipe videre gjennom yttertaket i eksiterende pipeløp (som da må hakkes hull i på loftet..)??  Da kunne vi jo beholdt tak og pipe som det er.. :: = besnærende tanke..)  ;) 
Signatur

   #1
 37     0
Jeg er usikker på at dette er lovlig, men med den prisen som er på stålpipe så ville jeg heller rehabilitert den gamle lecapipen ettersom den tross alt står der i dag og vil bli stående i framtida.
  (trådstarter)
   #2
 104     0
ja, det er vel det tryggeste å fore den gamle med et ellet annet..  Men ved ny stålpipe hadde vi på en måte visst hva vi hadde fått, og den jobben kunne vi vel gjort selv. å sette bort jobben med rehab av den gamle pipa virker som et litt mer risikobetont prosjekt, jmfr annen tråd her. Flere ulike metoder ser det ut til, og vanskelig å vite hva som er best - og ikke altfor ruinerende dyrt.. 
Signatur
   #3
 21 499     Enebolig     0
Det finnes jo rør som settes ned i gamle piper så den i praksis blir som ny.

Vet det er lov å vinkle stålpiper, og ser ikke helt problemet med å sende den inn i en gammel pipe. Men husk at vi lever i Heia Norge  Wink Hør med det lokale feiervesenet.