79    5    0  

Størrelse på Brannmur

 923     0
Må montere brannmurplate ved siden av pipen da ovnen krever 45cm til brennbart ut fra siden av ovnen, men står ingenting om høyden, holder det med litt over høyden på ovnen? Størrelse på Brannmur - IMG_20200803_144814.jpg - oter11 o

HSt
   #1
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Det er sikkert minst samme krav over som bak, jeg trodde det fort er min 30cm
HSt
   #3
 26 513     Lillestrøm kommune     0
70cm kravet «over” tyder på at det er varmt over, krav til siden er jo 45cm så må jo være mer enn det

(Kanskje er 70cm tak over ovnen, jeg vet ikke)
   #4
 296     0
At du er usikker det skjønner jeg, for det er jeg å når jeg leser monteringsanvisningen. Alt var lettere før, med standard regler og avstander. Idag er det ikke lenger slik og det er monteringsanvisningen som er gjeldende.

Nuvel, jeg er litt usikker på om den 45cm fra siden gjelder hvis du hadde hatt en vegg rett på som vist eksempel bilde i monteringsanvisningen. Din ovn er jo montert rett på skorsteinen, å det er ingen vegg som kommer på siden av ildsteder. Det er litt vanskelig å tyde men er det ca 10cm du har med brannmur på siden av ildstedet? Jeg er litt usikker på om du har krav om 45cm med brannmur ut på siden, når du har bare en rett vegg. Det er litt dårlig forklart i monteringsanvisningen.

Det står jo også «Står brændeovnen op ad en murstensvæg eller andre ikke-brændbare materialer, er der ingen minimumskrav til afstand.» din ovn er jo teknisk sett montert opp til en ubrennbar vegg så det kan jo også tolkes som at du ikke trenger lenger brannmur. Jeg tror at du ikke behøver å gjøre noen ting, og at det er greit slik det står.
 
Hadd jeg vært deg hadde jeg sendt bilde som du har lagt ut til Aduro og spurt dem hva de mener. Post gjerne svaret her Smile
  (trådstarter)
   #5
 923     0
Tror jeg ringer til feieren, så får de komme og kikke, og gi anbefalinger