90    2    0  

Tilluft eldre innsats uten opplegg til dette

 8     0
Hei! Har en eldre Nordpeis innsats med sekundærforbrenning. Huset er fra 1936, men er etterisolert. Det blir ikke varmere enn det må i stua når jeg fyrer, det trekker jo inn kald luft fra ventilene i vegg og vindu og andre steder. Innsatsen har nok ikke opplegg til tilluft, men jeg vurderer å hente luft fra godt ventilert kjeller rett under peisen. Går det? Bare et rør opp under peisen? Med skruventil så jeg kan blende når jeg ikke bruker? 
Det høres kanskje litt håpløst ut eller?...

   #1
 19 362     Akershus     0
Det fungerer greit. Ovnen trenger luft, men bryr deg ikke om denne kommer gjennom ventil i yttervegg eller opp gjennom gulvet.

Vurder fluenetting, gjerne i stål, så kommer ikke musa inn heller.
Signatur
TDJ
   #2
 1 318     Asker      0
Bare et rør opp under peisen? Med skruventil så jeg kan blende når jeg ikke bruker?
Det høres kanskje litt håpløst ut eller?...

Svoger's utmerkede tømmerhytte fra 1990 med peisinnsats ble ferdig levert med enkel, rund spjell-ventil i gulvet tett inntil fronten av peisen. Åpen rør rett ned under hytta med rør-ende dekket med netting. Fungerer utmerket så lenge man ikke plasserer foten på den... Smile

Også sett tilsvarende løsning i en stor, nyere hytte i bindingsverk på støpt platting og tilfarer-gulv. Her var det plassbygd åpen peis. Røret må her enten ha vært støpt i plattingen eller lagt i tilfarer-gulvet, virket ihvertfall helt greit.

Begge hytter levert av proff hytte-leverandører og ikke "selvbygget".
Så helt "utafor" kan ikke en slik løsning være Smile
Signatur