9,594
12
0
Ulefos No 225 : Hvordan bedre effektiviteten på dnne ovnen?
11
Froland
0
Har en restaurert Ulefos No 225 stående i stuen. En relativt pen ovn av utseende, men desverre ikke effektiv nok for huset den står i. Så spørsmålet mitt er da, hvis den blir byttet ut, er det da bare å kjøre den på søpla eller er der noe verdi i en slik gammel ovn? Evt. mulig og bedre effektiviteten?
Siste redigering: Wednesday, January 6, 2010 4:48:17 PM av Radeon
og er gjerne ikke så effektive heller, slik du antyder.
5 - 6 tusen kroner, i den ok tilstanden din er i, ville jeg tippet.
Forsto ombyggingen kom på ca 2000.
Vurderte å gjøre det men byttet den allikevel ut med en ny ovn i stål. Grunnen var at etasjeovnen brukte 2t på å få opp varmen mens den nye blir varm på et blunk. Muligens hadde en slik plate inni gjort oppvarmingstiden kjappere, men det ble nå til at vi satte den ut i garasjen..
Noe som vil påvirke levetiden negativt.
(Om man trimmer en gammel bilmotor vil den gå bedre en stund, men ikke like lenge som en original .)
Det er veldig tynt gods i disse gamle etageovnene. Jeg ser for meg at det ikke går mer enn en vinter eller to før støpejernet sprekker.
Obs! dette er bare egne funderinger, jeg har ingen erfaring med systemet.
Pusser opp hus på fritiden.
Er ei stansa tynnplate i syrefast eller rustfritt med noen hull.
Koster max 50 fra Kina.
Selges for kr.2500 pluss montering.
Teknologien er gammel. Finnes i ovner fra 1910-1930.
Trodde heller ikke den var sintef godkjent.
Nei, bruk etg.ovnen din du.Bare sørg for at den er steinsatt og tett.
Feiing er særdeles viktig. Feies hver gang du tømmer aske.
Da er ovnen god som dagens. 8)
Gode feiekoster selges hos en ovnsforhandler.
(fjærbørste med håndtak)
Start på toppen og jobb deg nedover.
På toppen og ihver etg. vil det være små runde feielokk.
(ikke kokeplater som mange tror)
Før feiebørsten inn i disse og fei ovnen grundig.
Lykke til