8 139    14    0  

Valg av pipe til nytt hus

 738     0
Må man ha ekstra rør for trekk til ovn?
Vi skal kjøpe pipe og sette den opp nå.
Må vite hva vi skal gjøre og hvilken pipe vi skal kjøpe.
Vi har 150mm isolasjon i vegger og 300mm i tak.
Skal ha balansert ventilasjon. Har ingen peiling på pipe, så de som kan dette og evt. vil forklare må ta det på den enkle måten  :)
Hvilken pipe eller løsning bør vi velge? Vi kan ikke ha stålpipe da vi skal vente litt med å kjøpe peis, og denne må moteres opp etter peisen er komt på plass.

   #2
 46     0
Vi har stålpipe i huset vi har nå og vi har valgt det samme i våres nye hus. Trekken er svært god og vi er veldig fornøyd med denne løsningen.

Der vi holder på å bygge nå er det satt inn stålpipe som nå stikker ca 20cm nedenfor taket i stuen (den henger på bjelkelaget mellom etasjene), ingen problemer med å koble til resten av pipen senere.
  (trådstarter)
   #3
 738     0
Takker for svar. Har dere balansert ventilasjon? Har forstått det slik at det er verre å få trekk når en har dette. Tenker også sånn litt med en gang om at vi bruker 5 år på å spare oss opp til den peisen vi vil ha, så vil det ikke bli særlig fint med et rør hengende ned fra taket i stua...
  (trådstarter)
   #5
 738     0
Har lest disse, men fikk ikke skikkelig svar på det jeg lurte på
etter å ha lest de. Lurer på om det er noen som har erfaringer...
og om man absolutt må ha sånn pipe med ekstra rør i for trekk? Noen som ikke har det og har balansert ventilasjon? hvordan fungerer dette?
Har folk stålpipe eller lecapipe? Hvorfor har dere valgt som dere har gjort?
   #6
 120     Revetal     0
Jeg har Icopal ventilasjonspipe. Den er ikke nevneverdig dyrere, så jeg skjønner ikke hvorfor du ikke kunne tenke deg det. Du slipper at det er dårlig trekk og lignende i ovnen fordi ventilasjonen ikke klarer å gi nok luft.
Signatur
   #7
 46     0

Takker for svar. Har dere balansert ventilasjon? Har forstått det slik at det er verre å få trekk når en har dette. Tenker også sånn litt med en gang om at vi bruker 5 år på å spare oss opp til den peisen vi vil ha, så vil det ikke bli særlig fint med et rør hengende ned fra taket i stua...

Vi har balansert ventilasjon og kommer til å legge ett spiroør ved siden av pipen når vi monterer peis, noe som kommer til å bli gjort til høsten.
Spirorøret henter luft fra kaldloftet og blir koblet til peisen ved hjelp av ett kit som passer til peisinnsatsen.
Er enig med deg at ett sort rør som stikker ned fra taket ikke er spesielt pent, men hva er alternativet dersom en ønsker stålskorstein og ikke vil ta en jobb på taket siden?

Vi skal ha en peis som heter Chicago fra Nordpeis og dersom en bruker stålpipe får denne plass inne i peisen, noe som passer fint når vi skal ha den i ett hjørne.

  (trådstarter)
   #8
 738     0
vet du om dette spirorøret kan ledes helt ut. Vi har nemlig ikke kaldloft.
vurderer nå mer og mer stålpipe, men har liksom ike hørt noe her om dette med trekk, bortsett fra det du skriver.
Så med stålpipe kan ma ha pipen rett ned i peisen?
Vi også vil ha peis fra Nordpeis, men da en med gjennomsyn.
Men vet enda ikke helt hvordan vi skal få dette til med planløsning,
men det blir vel gjerne lettere å få til med stålpipe da!?

Blir litt fortvilt for vi skulle egentlig satt opp pipe nå i påsken, men har vært rundt forskjellige steder etter tilbud, men det virker ikke som det er noen som har skikkelig peil på dette og det er lite hjelp å få! Noen sier dette med trekk ikke er et problem, mens andre sier at dette må man ha. Og stålpipe..noen sier at dette må man montere etter man har fått montert peisen, mens andre sier noe annet, og dette med trekk har de ikke peil på.  :-\
   #9
 46     0
Kan ikke tro det er noe problem å avslutte spirorøret i en luftehatt over tak, vi har en slik til kjøkkenventilatoren og en til avkast fra ventilasjonsanlegget.

Ble også fortalt at jeg måtte montere ildsted før de kunne montere stålpipe, men da jeg selv undersøkte litt angående dette viste det seg ikke å være noe problem å ta det i omvendt rekkefølge da peisinnsatsen har justerbare føtter.

Vi ønsket å avslutte allt arbeid på taket før snekkerne og husleverandør var ferdig med sine oppgaver, lett å skylde på oss ved eventuell reklamasjon dersom vi har vært på taket og utført arbeid etter at de har ferdigstilt huset.
   #10
 663     0
Hei.

Vi også lurer på stålpipe. Vist en går inn på varmefag.no, pipe. så kan Dere se diverse ilustrasjoner av hvordan pipen kan monteres. Synest det ser kult ut  i forhold til den vanlige kjedelige firkantpipen. Du kan montere denne pipen fra kjeller til loft og bak ovnen.
Noen som har kjøtt på beina angående slike piper?

Angående ventilasjon, så der vi bodde før var det kun standard balansert ventilasjon uten noe ekstra ifbm. vedovnen. Dette gikk helt fint, men ved oppfyring av ovnen måtte vi passe på å ikke starte kjøkkenventilatoren. Da ble det bare styr, men når vi fikk god fyr, ingen problem.
På ventilasjonsanlegg så får en også tileggsutstyr som trykkføler, som vil ved opptenning registrere mer undertrykk og gi på mer tilluft en avsug.