5,602    19    3  

Vanskelig å få Jøtul 520 I FRL å brenne

 529     Bærum     0
Vi kjøpte tidligere i år en Jøtul I 520 FRL ovn samt omramming. Vi har prøvd å bruke denne ved flere anledninger, men får det bare ikke til. Den er svært vanskelig å tenne opp og ikke minst holde i live. Eneste måten vi får den til å brenne på er å har ovnsdøren på gløtt. Dette resulterer i at det stinker røyk i hele huset og brannvarsleren går av til tider. Dette resulterer også i at alle glassen blir helt sorte av all sot.
 
Vi har lest brukerveiledningen grundelig og har gjort alt riktig. Likevel sliter vi med å holde liv i den. Etter å ha kjørt den en god stund (en par timer) så klarer vi så vidt å lukke døren, men vi må ha begge spjeldene åpne for at den skal ha sjanse til å brenne.
 
Vi bruker ikke friskluftsinntak på den, så uttakene i bunn og bak er fortsatt plombert. Er dette noe vi kan fjerne for å få litt mer fart på den?

Andre ting som kan gått feil i monteringen? Noen andre som har samme problem her?

På forhånd takk!
Signatur

   #1
 6,705     Akershus     0
Om dere har undertrykk i boligen vil det kunne brenne dårlig. Har dere prøvd å ha et vindu på gløtt mens dere fyrer opp/brenner?
   #2
 1     0
Hei Hosse
Anbefaler Deg å ta kontakt med Ditt lokale brann og feiervesen for å sjekke/ måle trekken i skorsteinen.
Normalt er dette problemet relatert til dårlig skorsteinstrekk eller tilgang til forbrenningsluft.
Regner med at Du har forvisset Deg om at veden er tørr og fin?
Vi har meget gode erfaringer med Jøtul I520.
MVH
Svein
   #3
 38,294     Lillestrøm kommune     0
Prøv å åpne et stuevindu e.l. på en liten sprekk? Da skal ikke undertrykk oppstå. Går det bedre må dere se på tilluft.
   #4
 3,210     Vestlandet     0
Du skriver at luftinntakene er plombert. Hvis det betyr at begge er helt tette, tror jeg det er problemet.
   #5
 38,294     Lillestrøm kommune     0
Jeg kjenner ikke modellen, men på noen er luftinntak på kanal helt andre steder enn når den står uten så kontroller at du skal åpne hullene før du gjør det.

Tittet dere inn røykrøret i pipa når den ble satt inn ? Et sted jeg har reparert så var det ikke innføringsstuss i lecarøret og bare hugd et lite hull i dette. Dette ga dårlig trekk.
  (trådstarter)
   #6
 529     Bærum     0
Takk for alle svar!
Trekket i pipen er svært bra. Dette var en åpen peis tidligere og da trakk det som bare den. Stussen ble veldig tight, tett og fin inn i pipa når vi monterte peisen. Vi fikk beskjed om at droppe denne friluftstilkoblingen da huset er fra 60 tallet og langt fra så tett at det må ha ekstra tilførsel av uteluft.

Nå ser jeg i beskrivelsen for utelufttilkoblingen at det er 2 steder denne kan monteres på peisen. I bakkant eller under. Spørsmålet er om en av disse kan være åpen uten at det er koblet et friluftsrør på den?

Jeg skjønner ikke helt hvordan peisen får inn luft ellers. Er det i underkant av peisen, rundt hele kassen?

Orammingen er Jøtul FS 74, så den skal jo passe som en smekk. Kan jo ikke være noe der heller som feiler.. Alt ser visuelt sett riktig ut.

Sender med et bilde fra brukerveiledningen:

Vanskelig å få Jøtul 520 I FRL å brenne - jøtul.jpg - Hosse
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 529     Bærum     0
@Svein Sanne: Jepp, kjøpt inn ny og kjempefin/tørr ved.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 529     Bærum     0
@Tovas: ja, de 2 stedene jeg kan koble til friluftsrøret er plombert fra fabrikk.
Signatur
   #9
 38,294     Lillestrøm kommune     0
Manualen sier jo egentlig at hullet bak er åpent men at det kan flyttes under. Det tyder jo på at hullet står oppe. Det står ikke noe om slå ut en slik plate noe annet sted i manualen ?
   #10
 3,210     Vestlandet     0
Hvis man kunne ta inn "romluft" fra et separat inntak på ovnen, måtte det vel være en ventil der en kunne velge romluft eller uteluft? Ellers risikerer man at kald luft kommer inn gjennom uteluftkanalen og lekker ut i stua gjennom romluftstussen, når det ikke fyres i ovnen.