Vil annbefale alle som lukter på vedkjele og ta en titt på vedkjelen BIO-TECK 35 den er rå på utnyttelse av veden. Pga den microprosessorstyrte vifta kan den holde på et ilegg i 12 timer og holde glør i 24 timer.
I tilegg brenner den med en virkningsgrad på 92%. En vanlig vedkjele har den effekt på 72-82%. Den brenner så rent at du ser ikke røyk fra pipa engang.
Har dere sjekket ut varmelagerne til Aventa? De egner seg kanskje ikke til nedgraving, men den firkantede formen (ikke trykksatte) gjør plassering av relativt store lagervolum mye enklere.
Tilleggsmoduler som integrerte el-kolber, solfangerkrets m/pumpe, veksler m/pumpe for innøsting av tilleggsenergi (f.eks. ved- eller gassbrenner) kan velges etter behov. Inkluderer også styring som prioriterer energikilde og regulerer gulvvarmen.
Sentralene er ikke trykksatte, og utnytter spesielt bra denne skiktningen av varmen som solbjørn snakker om.
Signatur
Mvh Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen (ansatt i Aventa AS).
Finnes det Akkumulatortanker man kan grave ned? Eventuelt støpe ett kryperom med inspeksjonsluke under huset?
Søkte igjennom forum etter info/erfaringer med "vanvittig" stor akkumulatortank... men fant ikke noe relevant, så tar opp denne tråden. Planlegger etterhvert å grave litt i hagen for å lage bl.a. basseng. Tanken slo meg da at når jeg likevel skal grave, hvorfor ikke grave 1 meter dypere, og så støype en KJEMPE stor akkumulatortank under bassenget. Snakker om størrelseorden 30 Kbm. (4x8x1 m.) Denne vil da i realiteten ligge ett par meter ned i bakken. Mange spørsmål som da fort kommer opp. Teknisk løsning på denne "tanken".. Optimal isolering for å minimalisere varmetapet. Varmevekslere / spiraler. Oppkobling mot forskjellige samtidige energikilder: v/v pumpe, ved, sol etc. spørsmålet er om noen har vært borti slikt ? Ser for meg å knytte denne opp mot bolig og basseng som en slags "fjernvarme" sentral.
Signatur
Det e ikkje den ting æ kan. - No først skjønne æ ingenting....
Har et gammelt sentralvarmeannlegg som er modent for utskifting.
Er det "galskap" å ikkje gå for overnemte løsning viss ein har gratis tilgang på ved??
Noen med erfaring med fyrkjele for ved her?? er det mykje arbeid?? det blir jo tilnærmet "gratis" varme!
den er rå på utnyttelse av veden. Pga den microprosessorstyrte vifta kan den holde på et ilegg i 12 timer og holde glør i 24 timer.
I tilegg brenner den med en virkningsgrad på 92%. En vanlig vedkjele har den effekt på 72-82%.
Den brenner så rent at du ser ikke røyk fra pipa engang.
Nitro (ansatt i Ole Chr. Bye AS).
Pris på denne?
Nitro (ansatt i Ole Chr. Bye AS).
Ellers ser det ut til at andre leverandører har teknisk info, men ingen pris.
Det virker litt mumbo-jumbo syns jeg. Antageligvis et ikke helt modent produkt dette med vedkjel.
Tilleggsmoduler som integrerte el-kolber, solfangerkrets m/pumpe, veksler m/pumpe for innøsting av tilleggsenergi (f.eks. ved- eller gassbrenner) kan velges etter behov. Inkluderer også styring som prioriterer energikilde og regulerer gulvvarmen.
Sentralene er ikke trykksatte, og utnytter spesielt bra denne skiktningen av varmen som solbjørn snakker om.
Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen (ansatt i Aventa AS).
Søkte igjennom forum etter info/erfaringer med "vanvittig" stor akkumulatortank... men fant ikke noe relevant, så tar opp denne tråden.
Planlegger etterhvert å grave litt i hagen for å lage bl.a. basseng. Tanken slo meg da at når jeg likevel skal grave, hvorfor ikke grave 1 meter dypere, og så støype en KJEMPE stor akkumulatortank under bassenget. Snakker om størrelseorden 30 Kbm. (4x8x1 m.) Denne vil da i realiteten ligge ett par meter ned i bakken.
Mange spørsmål som da fort kommer opp. Teknisk løsning på denne "tanken".. Optimal isolering for å minimalisere varmetapet. Varmevekslere / spiraler. Oppkobling mot forskjellige samtidige energikilder: v/v pumpe, ved, sol etc.
spørsmålet er om noen har vært borti slikt ?
Ser for meg å knytte denne opp mot bolig og basseng som en slags "fjernvarme" sentral.