70    4    0  

Voldsom uling fra pipe

 281     0
Hei!

Vi hevet gulvet da vi flyttet inn, og måtte derfor demontere vedovnen. Nå har vi fått den koblet til igjen, men lurer veldig på lydene som kommer fra denne? Det er en gammel jøtulovn, og den kunne sikkert vært tettere. Vi bør endre "pakninger"i døra og slike ting, men likevel: det kommer høy ulelyd/blåselyd fra denne stort sett hele dagen, men spesielt om det er antydning til vind ute. Men også uten vind står den og bråker. Vi har spjeldet igjen, dette hjelper ikke. Vi bor langt oppe, og det kan være at dette har noe med saken å gjøre - eller den kan ha blitt montert feil. Den har helt vill trekk når den er i bruk, noe som selvfølgelig er praktisk men også et vedsluk uten like. Noen tips?

TSt
   #1
 8 365     0
Høres ut som en pipe med i overkant god trekk. Falsk luft inn i ovn kan da være problem. Det er nok som med vanntrykk at når det ikke brukes så mye stiger trykket alltid selv om åpningen er liten. Her er det undertrykket som suger gjennom spjellet. Med spjellet igjen er det mye luft som går hvis en åpner ventilen litt ? Da får en redusert undertrykket.
  (trådstarter)
   #2
 281     0
Hei! Takk for tips. Om jeg forstår det riktig kan det hjelpe å ha spjeldet åpent, bare bare ørlite? Kan forsøke meg på det. Ellers merker jeg ikke stor forskjell på ulingen om det er åpent eller lukket: om jeg glemmer å lukke det etter å ha brukt ovnen er lyden lik som ellers.
TSt
   #3
 8 365     0
Nei spellet helt igjen men litt åpning i trekk ventilen for å hindre piping andre steder der åpningene er veldig små.  Da vil det kunne pipe.  
  (trådstarter)
   #4
 281     0
Beklager, jeg bruker ordet spjeld for feil ting. Spjeldet er åpent, men med trekkventilen (den hvor man regulerer trekk foran på ovnen, sant) har jeg prøvd alt mulig: åpen, lukket, halvåpen, og ovnen uler uansett. Aldri opplevd dette før: har hørt det fra andre ovner, men absolutt ikke i nærheten av dette. Kan det være fordi vi bor øverst i bygården?