#21
 186     Mosterøy     0
Vurdere å kjøpe meg en Wagner Control Pro 250.
Er dette et IKKE produkt å bruke penger på? Kjøpe noe annet?
Skal male innvendig på tak(gips og panel tak alt er malt fra før), vegger(malt vegger fra før) og tapet som ikke er malt fra før, og tak & gulv lister.
Muligens trapper(tidligere malt med 3stjerne gulv maling med børste og rulle) og kanskje de runde spilende som er på rekkverket og Med sprøyta (og ser for meg det kan bli vanskelig). Og tar muligens en runde på kjøkkenskapene og(malt tidligere med kost og rulle).

Noen med erfaringer? Må det pusse ned de «fine  flatene som f.eks kjøkkenskapene før og mellom strøkene?

Hvilke ekstra utstyr trengs? Flere type dyser? Hvor kjøpe utstyret?
Forlenger stang tror jeg kommer med på ekstra listen, da det tror jeg vil komme til nytte på taket.

Ønsker ikke overspray, renninger, klugging i dyse / slange / pumpe.

Er det bare å sjekke opp i https://www.prisjakt.no/product.php?p=4917834 og sjekke og kjøpe billigst på pris?

Evt bør jeg gå for annet produkt?

Link på Wagner Control Pro 250 R
https://www.wagner-group.com/en/do-it-yourself/products-and-accessories/product/airless-sprayer-control-pro-250-r/Har dere handlet noe ifra AliExpress? Ser det er meget billigst derfra, så kvaliteten er vel så som så da...
Men en forlenger kan vel ikke forringe kvaliteten, da det er bare et rør, og dyse til Wagner passer vel på i andre enden?

Denne er vel en kjekk sak?|
ZHUI TU Universal 7/8" Spray Guide Tool Airless Sprayer Paint Gun Spray Gun Tip Accessory Tools For Wagner Titan Airless Sprayer
https://a.aliexpress.com/_Bf67Cy4m
Signatur

KE
   #22
 3 364     Hordaland     1
For å male en enkel vegg er det litt tiltak med malersprøyte siden man må maskere resten av rommet. Selve jobben er rask. Man skal helst maskere mot annen vegg og ikke i løse luften, dette skyldes at man avslutter bevegelsen mot det maskerte område og det er ikke sikkert plasten uten mothold holder, eventuellt klistre seg fast i den nymalte veggen.

Men, om du skal male hele rom er sprøyten fin, det blir en veldig bra finish!
Enkelte ganger kan det lønne seg å tynne ut malingen (vann), skal veldig lite til. Halvt melkeglass på 9L.
Forlenger kan brukes i tak, da slipper man å holde høyt, men det er ikke nødvendig. Derimot kan det være kjekt med en lengre slange, ofte kan man be om å erstatte den medfølgende slangen med en lengre. På en annen side er en kort slange fin å ha på mindre rom eller når man maler andre ting.

Vær forsiktig i starten, sprøyt med litt avstand og gi deg med det ene strøket uten overlapp. Du vil etterhvert lære deg at for nære og/eller for mye overlapp vil gi renning. Malingspannet tømmes fort!
Jeg har sprøyte av den typen man setter ved siden av malingspannet og dytter to slanger nedi. Jeg ville vurdert den hvor man heller malingspannet oppi sprøyte med beholder istedet om jeg fikk velge på ny, litt mindre kapasitet men ser for meg at det er lettere å følge opp underveis.
Man sprøyter neste lag på kryss av første. Legg gjerne en plastpose over malingspannet når du tar pause så størkner den ikke, kan stå i dagevis sånn. Start å sprøyt før du treffer malestedet og avslutt utenfor flaten, du kan gå frem og tilbake uten å stoppe opp men du må ha bevegelse hele tiden og forsøke å snu retning når du ikke treffer malestedet.

Jeg har malt veggene først,da er det kun vinduene som er maskerte, og gulvet om det er lagt. Deretter maskerer jeg alle veggene (lettere å maskere vegg enn tak). Jeg bruker da tape øverst for nøyaktighet og tape med plast utenpå som henger nedover veggen. Det kan være smart å sprøyte ett enkelt strøk i skille mellom tak og vegg i samme farge som veggen, da vil maling som kryper inn under tapen være lik veggen. Deretter maler man taket og man får ett skarpt skille mellom vegg og tak.
   #23
 186     Mosterøy     0
Første rommet som skal males skal både vegger, tak og gulv&tak lister være samme farge og glans. Så tenker det blir en fin «trening .


De andre rommene blir det panel tak i første omgang(males samme farge som det er fra før), så der kommer det maskering inn.
Tenkte å legge en bred maskerings tape på veggen først for så sette på denne Biltema sin med 2,4m høyde, og 20m lang. https://www.biltema.no/bygg/maling/maletilbehor/beskyttelsesfolie/maskeringsfolie-2000019571

Tenker at plastikken må ha støtte ifra veggen bak ja, så en ikke blåser hull, eller blåser ut/opp ifra veggen så må den ligge inntil veggen.

Utvannings forhold var kjekt å vite, dette for at ikke klugger og spytter ut ifra dysa. Men hvordan blande med varmt vann da? Evt kunne ha en lunken temp på malingen på et eller annet vis? Vil ikke det være bedre?

Det med plastpose over malingen, må det ikke være helt luft tett og aller helst uten luft, så den på «presses ut?

Det går vel 8-10 liter på 18m x 2.4m vegg når en spray maler?
Signatur
KE
   #24
 3 364     Hordaland     3
Prøv først uten å vanne ut, det fungerer lfte bra. Prøv på en plass du ikke er redd for.
Varme har jeg ikke forsøkt men har stort sett hatt normal innetemp i rommet.
Får du markerte streker i endene kan det hjelpe å tynne ut, men rett dyse skal fungere uten å tynne. Start med litt avstand så du ikke får for mye maling. Sprøyt kun en gang før du går videre, ikke frem og tilbake samme stedet. Det er litt feeling med dette som er vanskelig å beskrive. Men start forsiktig og ikke bry deg med at du ikke har fått dekket alt. Mal gjerne alle veggene i samme høyde fortløpende mens du vandrer rundt. Dysen kan spytte litt ved start og stopp, gjør dette med større avstand til veggen. Altså start i løse luften hvis du ikke kan starte der det er maskert, ha alltid bevegelse på pistolen når det sprøytes. Start sprøyting etter du har begynt å bevege på den og stopp før du avslutter bevegelse. Du kan fint tørrtrene på dette før du har maling i maskinen. Etterhvert finner du avstanden du liker og bevegelsen. Det er lett for å bli overivrig å påføre for mye maling, ha papir klart om det renner.

Malingen tørker svært sakte om du legger en pose over det hele og dytter minimerer luften inne i posen.

Sprøyting er ganske greit, men vær forberedt på at maskering tar litt tid.
   #25
 186     Mosterøy     0
«Det er lett for å bli overivrig å påføre for mye maling, ha papir klart om det renner.
Er det ikke greit med en rulle rundt deg da, som ruller ut «siget ?

«Sprøyting er ganske greit, men vær forberedt på at maskering tar litt tid.
OK, men ser for meg med den maskerings greiene med tape og plastikk på at det går rasktO:)

En kan vel begynne å spray male ene enden i rommet, og når du kommer til samme punkt som du startet på, så kan du vel fortsette på 2ndre strøk, og evt til 3dje strøk(om det blir tørt)???
Eller det går vel så fort at malingen ikke er klar for andre runde, og en må legge inn en liten drikke pause?

Men slik info / tilbake meldinger som du gir meg, så ser jeg frem til å teste ut spray maling.
Hvilke malings sprøyte har du? Jeg vurdere denne Wagner Control Pro 250 R

Generelt er jeg ikke redd for gulvene, men kommer selvsagt til å dekke til de og.
Har et biljardbord som det ikke skal flyttes på, må bare dekke godt til, og et kjøleskap inne på det første rommet som skal males(vegg, tak og lister samme farge).
Signatur
KE
   #26
 3 364     Hordaland     1
Jo du kan bruke rulle, men rulle gir fjerne tekstur som du ikke får ved sprøyting. Jeg har ikke forsøkt så mye rundt dette, det enkleste er å påføre "for lite" maling og male flere ganger. Det går raskt likevel og det er ikke lange ventetiden mellom strøkene.
Tiden du bruker å maskere er jo avhengig av antall dører, vinduer osv. Om du skal ha veggene i samme farge eller forskjellige farger. Maskere taket trenger du ikke å prøve på engang, avslutt heller med å sprøyte taket.
Hvis du for eksempel har ett rom på 50m2, kan du fint male hele veien rundt, gå ned litt og fortsette ny runde og holde på til du når gulvet. Dette må du nesten bare prøve deg frem på. Det viktige er å unngå renneing, noe du får hvis du starter/avslutter uten å bevege pistolen, eller om du sprøyter for sent. Du kan ikke sprøyte for lite for å si det sånn.
Jeg har den som heter Wagner pro 117 eller noe sånt, forgjenger av den du oppgir. Har også en Flexio 890, men den er nettopp anskaffet og jeg kan ikke se for meg at den fungerer til annet enn møbler og mindre ting. Airless er det som gir bra finish. En ting jeg glemteå skrive er at du skal rengjøre godt før du tar i bruk maling med en annen farge, det er vanskelig å tømme maskinen helt for vann så det er lett for at det kommer litt vann i den nye malingen, kanskje med en liten farge fra forrige malingen. Ett triks da kan være å helle oppi bare litt farge til man får sirkulert gjennom, også sprøyter man først med den fargen som gjerne er litt misfarget. Også heller man ny maling nedi når man brukte opp den første skvetten. Da får man rett farge tidligere.

Jeg skal pusse opp en bod til høsten, og da blir det enkelt, maskere to små vinduer og en dør, deretter sprøyte hele rommet inkludert taket, også får jeg legge ett eller annet gulvder etterpå.
   #27
 186     Mosterøy     0
Tenkte på rulle for å fjerne mest mulig feil sprøyting, med å rulle ut. Men det blir sikkert ikke som jeg har sett for meg, og som du sier ja. Så beste blir da et handkle for å tørke vekk...

Med rengjøring, kan man kjøre trykkluft igjennom pumpa enter bruk? For å få ut alle rester?

Ser maler hastigheten er på 7,5m2 per minutt men det MÅ jo være fysisk umulig og 1,25l per minutt, og da tømmer man et 10l span på 8min...

Setter stor pris på din erfaring som du deler😃
Signatur

KE
   #28
 3 364     Hordaland     0
Pumpen lager trykk så du får ut det meste, men litt fuktighet blir det liggene. Kan godt være at du kan få ut mer med luft, men det blir jo en avveiing av hva som er tilstrekkelig og praktisk fremfor perfekt.
Har aldri klokket tiden det tar å tømme ett spann, men det går fort! Man bør etterfylle spannet før det er tomt så man ikke suger luft, ikke noe problem kvitte seg med luft altså, det er bare å sprøyte nedi spannet igjen. Men man kan likegodt bare unngå det ved å etterfylle.
Jeg synes produktet med tank som fylles er interresant, altså den som heter control pro 130.
Har ikke sammenlignet noe ut over det jeg ser på bildene. Det kan tenkes at det blir litt mindre søl med en slik uten at jeg har brukt veldig mye tid på å kikke. Sjekk litt youtube videoer, du finner sikkert noen som har testet de forskjellige.
KE
   #30
 3 364     Hordaland     0
Ingen formening, du får kikke hos Coopbygg i første omgang, mange har de utstillt der.