151    5    0  

Forsikring for utleieboliger

 9     0
Fikk nettopp mail fra forsikringsselskapet Landkreditt om at de sier opp forsikringen jeg har hos de. Grunnen er at de ikke ønsker å forsikre eiendommer som blir utleid. Har hatt forsikring hos de i fire-fem år uten en eneste skade. Er snakk om flere eiendommer på samme forsikringspakke, så blir en viss prosess å finne et nytt forsikringsselskap.

Ser nå en tendens til at forsikringsselskapene ikke vil ha kunder som driver utleie. Er sett på som mer risiko enten man har hatt skade eller ikke tydeligvis. Mitt spørsmål er om det er andre her som driver utleie som det siste året har forsikret eiendom innen denne kategorien til en noe lunde fornuftig pris? Og hvilke selskap som nå faktisk tar i mot deg som kunde når du driver med utleie.
HSt
   #1
 21 126     Sørum     0
I mitt nabolag brant et hus ned for en del år siden, tror brannårsak var grill/røyking på terassen dvs glo under balkongdekke. Utenlandske arbeidere. Vil tro at slike saker teller negativt.
   #2
 2 182     I huset mitt     0
Desverre så er verden full av folk som ikke bryr seg noe om andres verdier/eiendommer, så mange har nok fått erfare at leietager har mindre sannsynlighet for å hindre eks skade siden eierskap mangle.

Er det slik at forsikringen er tegna på bakgrunn av at dette er bolig ment for eget bruk, så kan de nok si opp denne hvis utleie.
Men antar at de kan tilby en forsikring som dekker utleieenheter, sikkert til en annen pris... Cool
  (trådstarter)
   #3
 9     0
Dette ble tegnet som utleie i utgangspunktet. Så med tanke på at det ikke har vært skader så er det litt rart synes jeg. Nå er det også slik at skader påført av leietaker så lenge det ikke er vannskade eller brann sjelden dekkes av forsikring uansett, så slik sett hadde det vært interessant å se hva slags statistikker som ligger bak vurderingen.