478    10    4  

Hvilken bank/sted jeg skal velge for å ta et forbrukslån?

 122     0
Vi har i dag et lån hos Cresco og re:member som vi gjerne vil bli kvitt. Har derfor sett oss nødt til å ta et forbrukslån på 50000kr (fordelt på enten 2 eller 3 år) som vil slette gjeldene hos Cresco + re:member + andre regninger vi har behov å betale akkurat nå. Har forsøkt å søke meg litt rundt, og stadig flere mener at Sbanken er det beste stedet for oss å ta et forbrukslån på nå, men det viser seg at jeg er tydeligvis for gammel til å ta forbrukslån hos Sbanken... (69 år er dems grense) Og kona får heller ikke tatt lån der, da hu får automatisk avslag på søknaden sin hos Sbanken (sånn kjapp gjennomgang av søknaden, vettu...) Og kona hadde andre planer ang. det med å øke huslånet, så det er dessverre uaktuelt å øke boliglånet med ytterligere 50000kr.

Hvilke andre forbrukslån anbefales det? Ser man på rangeringen her: https://www.finansportalen.no/bank/forbrukslan/ - hvor ligger Cresco og re:member på den lista...? Er det de som er på 6.plass siden vi betaler til DNB? Dumt at man ikke får tatt lån hos Sbanken da, så ja, hvilke andre alternativer har jeg?

Har dere noen forslag?

TSt
   #1
 9 891     0
Har man bolig må en søke å få det inn med sikkerhet i boligen for å få ned kostnaden og heller betale ned på det så fort en kan. Får en ikke økt boliglånet med 50 000 når en er pensjonist tror jeg en er litt ille ute.

Men det finnes mange forbrukslåns banker men er en lånt ned over pipa får en ikke noe nå når det er innført gjelds register.
  (trådstarter)
   #3
 122     0
Usj... vi sitter vel fint i det nå, i guess...

Avslag på avslag... Minstepensjonister begge to, hvorpå jeg tjener såvidt under 300000kr/året...

Har prøvd å søke hos Sbanken og Kredd.it. Får bare avslag hos begge for både meg og fruen. Jeg er for gammel og hu tjener for lite.

Husbanken kan ikke øke boliglånet ytterligere, sa de.

Hvor ser hvor bra Cresco og re:member er i forhold til f.eks Bank Norwegian og Sbanken da? Er jo tusen nettsider som tar for seg slike rangeringer, og alle har forskjellige rangeringer....

Hvilke andre forbrukslån alternativer har vi? Vi disponerer samme konto begge to og det er til min konto alle regningene kommer til. Så samlet skulle vi ikke ha noen problemer med å betale ned et lån om vi først fikk tatt et lån hos et sted som er billigere enn Cresco og re:member...

Noen flere råd?
   #4
 224     Trondheim     1
Unngå kredittkortlån.
Du skriver at ".. og kona hadde andre planer med ang. det med å øke boliglånet.." hva mener du med det? Dersom det fins muligheter for å refinansiere boliglånet for å få unna noen regninger som kan potensielt bli svindyre kredittfeller, så gjør det. Avtal et møte med boliglånsbanken, legg frem situasjonen deres, tror det vil lønne seg å være åpne.

Har dere ting av verdi dere kan klare dere uten, som kan selges?

Privatlån?
   #5
 2 490     Sørlandet     1
har dere prøvd å forhandle frem en gunstigere avtale med cresco og remember?
   #6
 21 384     Akershus     0
Forbrukslån er skumle greier. I tillegg til å lete etter bedre betingelser, må dere sette alt på sparebluss og forsøke å pine de dyre lånene ned. Snu på hver krone.
Signatur
   #7
 3 095     Asker     2
Vurder også hva dere kan selge for å skaffe cash nå. Forbrukslån som dere ikke har økonomi til å få bakt inn i huslån er lån dere virkelig må bli kvitt. Bruk sykkel over bil, avlys ferier, selg ting dere ikke må ha etc.
Signatur

HSt
   #8
 29 278     Lillestrøm kommune     0
Gode råd over, ellers skal dere bare for avdrag ha litt over 2000kr ledig hver måned til dette, når betale noen regninger er med i behovet for lånet er dere egentlig er godt eksempel på at kredittkort kun må brukes hvis det kan betales tilbake samme måned. Det er derfor dessverre ikke rart at dere får avslag. 

Ingen familie som har tro på dere som kan hjelpe med privatlån ?  
   #10
 5 111     Sørnorge     0
Undrer meg stadig over hvordan folk bruker penger. Her er det altså pensjonister hvor den ene alene tjener mer enn vi som småbarnsfamilie noen gang har gjort, som har økonomiske problemer. Og vi lever fortsatt godt på tidligere oppsparte midler etter snart 4 år med 0 i inntekt. Kanskje på tide å se litt på utgiftene sine? Kanskje begynne å kjøpe mat på rema i steden for shell? Kanskje leie ut huset og ta pensjonistlivet i utlandet? Bare det vi sparte i norske matpriser og strømutgifter ved å sette termostaten på 10 grader i vinter var nok til å dekke vår 4 måneder lange roadtrip med hotell i 9 europeiske land. Hadde vi leid ut huset i tillegg ville turen gått med overskudd.