131    2    0  

Hvor mye verdiøkning kan et ekstra soverom i en leilighet på ca50kvm P-rom gi?

kip
 468     Vestfold     0
Lurer på å bruke litt penger på å få gjort om leiligheten fra 2-roms til 3-roms, men innebærer litt arbeid blant annet riving av en murvegg. Skal bruke håndtverkere til arbeidet -  søknadsjobben til kommunen på egenhånd, regner med det vil komme på ihvertfall 100 000,-.

Noen som har noen tommefingertall på hva det kan gi av verdiøkning - vi det svare seg økonomisk?

Eventuelt, kan man forvente å kunne leie leiligheten ut senere til en vesentlig høyere pris enn om det er 1 soverom (noen somhar noen tall)?

EDIT: Dette er i en Vestfold-by, om noen har spesifikk erfaring fra området. Men interessant å vite fra ellers i landet også.

   #2
 5 432     Akershus     0
Er muligens i en lignende situasjon, men regner ikke med å måtte søke noe, da en kjøkkenbenk kun skal settes på motsatt side av en skillevegg og en ny veggbit skal dele av fra stue. Tanken er å gå fra 2, til 3 soverom.

P rommene blir jo det samme, kvadratmeterprisen i utgangspunktet også, det er nok den som setter prisnivået ved salg. Det man kan tjene på er selvsagt flere interessenter, da et soverom ekstra er viktig for mange. Har et friskt eksempel fra naboleilighetene til den det her er snakk om, begge har 3 soverom grunnet endeseksjoner, dvs det rommet som brukes som det 3 soverom, har vindu, noe som ikke er tilfelle hos nevnte leilighet, da den ikke er endeseksjon. Dette rommet uten vindu er da tenkt brukt som kjøkken og kjøkkenet med vindu, blir soverom.

Nevnte 2 leiligheter, begge rimelig identiske, ble solgt med et par-tre måneders mellomrom. den siste oppnådde 800k mer enn den andre, til tross for at utropsprisen var satt lavere enn den forrige. Jeg ser ingen annen grunn enn at selger var svineheldig med enten megler eller tidspunktet og at flere interessenter bød over hverandre.

Samme vil jeg tro vil gjelde ved 2 soverom, kontra 3.