48    3    0  

Kjøpe og utvikle stor tomt som privatperson, eller gjennom firma?

 2     0
Vi har mulighet til å kjøpe to store fritidstomter hvor kommunen har gitt tillatelse til å sette opp 4 fritidsboliger på den ene, og kaianlegg/fellesområde på den andre.  Bygningene må plasseres i en «klynge» på tomten, og jeg er veldig usikker på om det kan skilles ut egne tomter til bygningene. Vi ser for oss et eierseksjonssameie hvor vi vurderer litt delingsøkonomi i forhold til enkelte fasiliteter. Langsiktig plan er å selge bygningene, i hvert fall 3 av dem.

Vi har økonomi til å kjøpe tomt og hyre inn arkitekt (vi ønsker å bestemme stil og utforming på hele prosjektet), men videre trenger vi å samarbeide økonomisk med noen enten det er et utbyggerfirma eller privatpersoner.
Tomtene er i dag eid av et eiendomsselskap, hvor disse tomtene er eneste eiendel.

Men, hva er lurest, å kjøpe tomten og utvikle som privatpersoner, eller at vi overtar eiendomsselskapet?  Fordeler/ulemper med begge?

Prøvde å spørre rådgiveren vår i banken, men der var det ingen hjelp å få, ingen kunnskap om temaet. Finnes det andre nøytrale rådgivere som kan kontaktes?


   #1
 1 634     klippdalen     0
kjør det som AS, skulle noe gå til skogs så er det større sjangs for at AS'et går ad-dundas enn at du personlig står ansvarlig (joda, AS fritar ikke for kriminelle handlinger, men kjører man AS'et konk så er det iallefall et trinn på sikkerhetsstigen Smile )
HSt
   #2
 31 980     Lillestrøm kommune     0
Glem det, er ikke lurt å leke proff før en er det. AS får ikke nødvendigvis lån uten brukbar sikkerhet så virker som dette er prosjekt for noen med bedre økonomi
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Det er vel noen skattemessige forskjeller i forhold til bruk/salg om det er eid gjennom et selskap eller privat?