413    4    1  

Låne penger til samboer

JJ.
 166     Akershus     0
Hei,
jeg har en bedre halvdel som har havnet litt i uføre økonomisk pga hun har en syk sønn. Hun skal nå låne litt penger av meg for å ordne opp i gjeld som hun har pådratt seg nå det siste året. Det er snakk om ca. 250k. 

Vi vil gjerne ha dette så ryddig som mulig, og i tilfelle noe skulle skje mellom oss før dette er nedbetalt så vil jeg også være på den sikre siden. 

Noen som har noen gode råd å komme med på hvordan vi ryddig løser dette? 

   #1
 1 973     Asker     0
Ville startet med å se gjennom tilbakebetaling og hva som må endre seg for at man ikke pådrar seg mer gjeld. Å opparbeide (slik jeg skjønner det) 250k i usikret gjeld på et år er ekstremt. Selv med barn med utfordringer.

Du må tegne en privat avtale ned avtale om renter og realistisk tilbakebetalingsplan. Med ca 5000 i mnd tar denne tilbakebetalingen 5-6 år. Mindre sum tar det mye lenger.

Du bør også ha klausul på hvilken annen gjeld, om noen, hun kan ta opp før penger er betalt tilbake. Det inkluderer (spesielt kanskje) forbruksgjeld. Momenter rundt hva som skjer dersom du havner i uføre må også inn. Som at samboer da må evt selge annen fast verdi.

Det sagt, ville jeg sett etter alternaltiver hvor gjelden står på samboer, uten uholdbar rente.
Signatur
JJ.
  (trådstarter)
   #2
 166     Akershus     0
Takk for gode råd.

Alt er ikke opparbeidet i gjeld siste året, 250k inkluderer en bil og førerkort også. Da de skal flytte til meg, og her må man nesten ha bil for å komme seg inn til Oslo. Hun prøver å unngå å selge leilighet som har en verdi på ca. 3.5mill, der hun har ca. 1.5 i lån.

Når leilighet blir leid ut fra og med juli så har hun sikre inntekter så hun skal ha råd til å betale tilbake. Hun sitter igjen med ca. 4000 i måneden etter husleie og lån på den. Her bor hun gratis inntil hun har hodet over vannet igjen.

Hun får ikke mer i lån nå uten fast arbeid. Hun har akkurat fått innvilget pleiepenger. Har jo allerede sagt ja, så blir jeg som må låne penger.
   #3
 1 973     Asker     1
Da høres situasjonen mer Ok ut. Bind da kontrakten til leiligheten. Dvs at hun må selge den dersom hun ikke klarer å betjene lån eller betale tilbake. Men husk å betale fortere enn verdifall på bil. Ellers bør dere selge og kjøpe billigere.
Signatur
JJ.
  (trådstarter)
   #4
 166     Akershus     0
Takk Mr. Børhaug, da tror jeg har hva jeg trenger Smile