244    8    6  

Verdi av bad ved salg

 3     0
Vi har et stort hus fra 70-tallet litt utenfor Oslo.  Vi har oppgradert betydelig med nytt tak, 3-lags store vinduer, overflater og 2 oppgraderte bad i hovedetasjen.  I kjelleren har vi kjellerstue, 2 soverom (evt. kontor) pusset opp til helt OK standard + boder. 

Men det gjenstår en "skrotavdeling" i kjelleren med 4 små rom av 70-standard bestående av et lite WC-rom, badstu, eget lite dusjrom, eget rom med stor varmtvannstank. Veldig upraktisk og utdatert!  Vi skal selge huset neste år så spørsmålet er om det vil lønne seg å slå sammen disse 4 små rommene i kjelleren til et stort bad med grei standard? Kan nevne at ingen av badene i hovedetasjen har badekar.

Så spørsmålet er: 
Lønner det seg å bygge bad eller skal vi la det forbli en "skrotavdeling" før huset legges ut for salg?   

   #1
 574     Akershus     1
Nei, antagelig ikke. Det er uansett ikke sikkert at potensielle kjøpere ønsker den løsningen dere velger.
Å slå sammen rom, og lage nytt bad vil uten egensinnsats beløpe seg til flere hunder tusen. De aller fleste artikler som finnes på nettet poengterer jo også at man ikke bør legge penger i oppussing av bad.

Dette er jo også et sekundærbad, så jeg regner med at det i boligen allerede finnes et mer funksjonelt/oppgradert hovedbad.
   #2
 5 294     Tromsø     1
Spør du her på Byggebolig, så vil nok mange se på noen rom de selv kan pusse opp som en fordel, de betaler i utgangspunket ikke ekstra for det, men det gjør det mer attraktivt å legge inn bud. Og budrunde kan føre til at kjøper betaler mer. Andre vil også lokkes med i budrunde hvis takst/prisantydning er lavere, nok en grunn til å ikke pusse opp. Til syvende og sist er det høyeste bud som avgjør prisen, ikke taksten.

For de som ikke liker oppussing derimot, kan det være et pluss med flest mulig og nyest mulig bad, igjen et spørsmål om man blir med i budrunde eller ei. Siden det i dag er to soverom i kjeller (underetasje?) vil det kunne tiltrekke kjøpere å oppgradere og slå sammen små toalettrom og dusjrom i samme etasje.
Signatur
   #3
 236     Oslo     1
I Oslo og omegn gjelder det egentlig å sitte mest mulig rolig. Man får uansett med seg den prisveksten som blir villere jo nærmere Oslo sentrum du kommer. Det spiller i grunn ikke så stor rolle hva du selger.

I et kost/nytte perspektiv får man sjelden igjen pengene man bruker. I beste fall annenhver krone. Så dersom dette skal gjøres med ekstern hjelp er det bare å glemme.

Så er det selvfølgelig om å gjøre å selge noe som ikke skremmer interessentene. Siden arealene rundt denne skrotavdelingen virker å være noenlunde oppgradert, kunne det kanskje vært gjort en innsats for å vise potensialet? Kanskje plukke ut badstuen, ta ned noen vegger, åpne opp litt sånn at man får et inntrykk av størrelsen og mulighetene? Her må man jo passe på at gulv, tak elektro og vann ser noenlunde helt ut etterpå, ellers er det ingen vits.

Ett annet poeng er å gjøre det som eventuelt er nødvendig for å få vurdert arealet som P-rom, og ikke S-rom som det fort blir i en underetasje. Her er bruken av rommet på takstmannens befaringsdag avgjørende og dersom bruken fremstår som bodplass eller noe sånt, så blir det S-rom og gis knapt noen verdi. Dette er det forsåvidt umulig å vurdere over internett, da det er flere ting som spiller inn.
Signatur
   #4
 18 025     Akershus     1
Enkelte vil kunne vurdere underetasje for utleie, da er det ikke noen fordel om store deler av arealet er opptatt av et renovert Torggata bad.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Takk for mange gode poenger.

Selv om vi er litt handy så må vi i alle fall ha rørlegger og elektriker så det blir nok kostbart, som du er inne på MortySporty. Men tenker også på om disse "skrotrommene" kan ødelegge for totalinntrykket i og med at resten av huset fremstår veldig bra. Kjempebra poeng med at det bør telle som P-rom, Junior. Det må vi sjekke!

   #7
 574     Akershus     0
Dere kan jo se på hvilke rimelige løsninger som kan utføres for å få rommene til å se mer representative ut.
Er f.eks toalettet innredet med en mørk syttitalls tapet, mal eller legg ny lys tapet. Mal karmer og dører.
Bytt ut gammel, slitt toalettsete med et nytt. Nytt speil og nye kroker, fjern kuppellampe og erstatt med en ny lampe Smile ,og toalettet kan se mye mer innbydende ut. Noe av hensikten er jo å få det fra å være "skrotavdeling" til å være "greit" til en rimelig sum.