1 165    24    3  

Er dette gulvet godkjent? Vann samle seg under vasken.

 77     Eidsvoll     0
Hei, 

Vårt nye bad er nesten ferdig, men etter firmaet ryddet bort verktøyet og utstyret merket jeg at gulvet var veldig flatt. Jeg tømte en bøtte vann på gulvet og filmet 24 timer etterpå. 

Firmaet er et godkjent, lokalt og hyggelig firma så jeg er sikker på at de vil gjør det som er riktig. Per i dag har jeg betalt 1/3 del av total prisen.

Her er en kort video som viser gulvet

Er dette akseptabelt for et bad? 
Hvordan burde jeg eventuelt håndtere dette? 

Link: https://youtu.be/wi8dWkpXRVw 
Signatur

IBT
   #1
 34     0
Jeg ville ikke godtatt det!

Det er ikke i henhold til teknisk forskrift (TEK17)


https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrift-tek17/13/vi/13-15/

(2) I våtrom skal følgende minst være oppfylt:
a) Rommet skal ha sluk.
b) Gulv skal ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort.

c) Lekkasjevann skal synliggjøres og ledes til sluk.I dette tilfellet blir verken bruksvann eller potensielt lekkasjevann ført til sluk på en tilstrekkelig måte.Hvem har støpt gulvet og sørget for fall?

Jeg ville snakket med firmaet og forklart situasjonen på en saklig måte først. Hvis de er motvillige ville jeg fått en takstmann til å vurdere arbeidet.
Signatur
   #2
 21 082     Akershus     0
Synes heller ikke dette er akseptabelt. Om dusjen var blitt senket som forutsatt og dør eller dusjforheng hadde holdt dusvannet der, så ville en trolig ikke hatt så stort problem andre steder med dette, men med «flatt gulv er dette ikke akseptabelt og særlig dersom dusjvann renner ut av dusjen, ikke inn i.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 77     Eidsvoll     0
Hvem har støpt gulvet og sørget for fall?

Det er samme firma som har gjort alt.
Signatur
   #4
 4 457     akershus     0
Tragisk. Bilder som dette får meg som er "amatør flislegger" til å føle meg som proff. Hensikten med fall på badegulv er vel at vann skal søke mot sluk, uansett om det er dusjdører eller ikke.
HSt
   #5
 28 460     Lillestrøm kommune     0
Vi fiKk ny garderobe på jobb med fall ved sluk men dusjvegger sto akkurat i overgang tik flatt gulv så nesten alt vannet rant utover hele gulvet, så det var fort 10m2 med vann overalt

En skulle nesten tro at noen av de som lager bad ikke har gjort det før ...

De har limt en masse lister på gulvet og prøver å få det rett vei ...
  (trådstarter)
   #6
 77     Eidsvoll     1
Litt oppdatering....

Jeg har bedd håndverkerne å komme til huset for å diskutere dette, men har bare fått tilbakemelding at alt er ferdig med flislegging og at rørleggeren og elektriker skal komme for å gjør det helt ferdig. Har også mottatt sluttfaktura med fristen slutten av april. Jeg er litt redd at selskapet skal ikke gjør opp, men skal ikke betale en krone til før dette er fikset (har betalt 1/3 av totalen).

Jeg har dobbelsjekket og firmaet har sentral godkjenning om så å si alt (inkludert våtrom), samt mesterbrev.

Jeg vil oppdatere etterhvert om det som skjer....
Signatur
   #7
 522     1
Uff, dette er trist å se (videoen din).

Pass på å ha god dokumentasjon på at du SKRIFTLIG har klaget på arbeidene, og derfor holder penger tilbake. Dette er viktig i videre prosess med tvistesak hvis/når saken sendes inkasso. Du kan vise til videoen i din skriftlige klage. Og noter alle henvendelser, slik at du har god dokumentasjon.

   #8
 54     0
men hva i helvete, jeg skal ikke kommentere fallet for det har alle andre allerede gjort, men har de tenkt å gjøre med det idiotisk plasserte sluket i forhold til at risten ikke er limt på men flislimet har tørket. De blir sannsynligvis nødt til å skrape vekk flislim på det mest utsatte stedet på badet og risikere å revne membran for å få limt på slukristen. For ikke å nevne at de kunne godt sentrert slukristen mot sluket.....
Siste redigering: 10. april 2021 16:59:22 av moamini
  (trådstarter)
   #9
 77     Eidsvoll     0
Har hatt møte med utførende firmaet i dag og de skal legge nye flis på toppen av ekisterende gulv, unntatt innenfor dusjen hvor de mener fallet er god nok og den liten del av vannet som samle seg i dusjen vil tørke opp når varmekabler er skrud på.

Er dette en god løsning?
Signatur
TSt
   #10
 9 446     0
Hvis en beregner å bruke svaber hver dag etter dusjen vil jo dette gå...... Synes det er håpløs løsning.
Hvordan er fall mot døren ? Er det noe fall eller kant i det hele tatt Husk på at en nå må plusse på lim + flis på nytt. Hva sier andre til flis på flis løsning på et helt nytt bad, bør en få kompensasjon (les rabatt på pris) ?
Men enig at dette er det beste hvis en ikke skal starte helt på nytt og det er smøremembran.