258    7    1  

Hva omfattes av "opplegg for vaskemaskin" i kontrakt?

 2     0
Hei! Har behov for litt råd og veiledning ang kontrakt og tvist med entreprenør.

Vi har nettopp blitt ferdig med totaloppussing av kjøkken, og i forkant ble vi enige med hovedentreprenør om å inkludere opplegg og montering for vaskemaskin i kontrakten (som har fastpris).
Vi skulle stå for innkjøp av kjøkken, inkl. hvitevarer, blandebatteri og vannlås, alt annet skulle dekkes av entreprenør. Rørlegger ringte plutselig en dag og mente vi hadde kjøpt feil blandebatteri (uten å ha informert oss på forhånd om hva "riktig" var.), og mente han måtte kjøpe inn en ekstra y kobling for å kunne splitte vannforsyningen (vi har også oppvaskmaskin på andre siden av vasken). For meg virker det rart at vi nå skal betale 1790 + MVA, og i tillegg et kjøretillegg på 650 + MVA, for dette. I mitt hode bør dette være rørdeler som rørlegger skal stå for, og være inkludert i fastpris?

Noen rørleggere, eller andre med erfaring som har noen meninger om dette?

Hilsen Håvard

TSt
   #1
 13 694     0
Når en har påtatt seg å stå for materiell så tror jeg ikke en kan beregne at andre stiller med dette.  Litt for dårlig kommunikasjon desverre.  Går ut i fra at det er ekstra stengeventil på blandebatteriet og at de nå har blitt en felles kran for både oppvaskmaskin og vaskemaskin.  
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei, og takk for svar!
Skjønte ikke helt, mente du at vi står ansvarlig, eller rørlegger/entreprenør? For å klargjøre:
Materiell vi skulle kjøpe inn var kjøkkeninnredningen, hvitevarer, vask, blandebatteri og vannlås, de skulle stå for alt annet, rør og rørdeler, elektroinstallasjoner osv (alle materialer og deler inkludert). Legger ved et bilde av ferdig løsning. Vi ble fakturert for y koblingen med stengeventiler som dere ser i bildet(1790+ mva!) + kjøretillegg. Som sagt, opplegg til vaskemaskin og oppvaskmaskin er inkludert i kontrakten(fastpris), og jeg tenker at det burde falle under dette, heller enn noe vi skulle kjøpt inn ekstra? Er det jeg som er på bærtur?
Hva omfattes av "opplegg for vaskemaskin" i kontrakt? - IMG20220922213447.jpg - Håvardhei
   #3
 5 432     Akershus     0
Jeg kan ikke forstå annet enn at dette burde gå inn under entreprenørs ansvar. Uansett blandebatteri, er vel ikke uttak for både vaskemaskin og oppvaskmaskin inkludert.

Prisen på Y koblingen er forøvrig av det heftige slaget. Kjapt søk viser at selv en av landets dyreste kjeder tar nær en tiendepart av prisen. kr. 279,- mot kr. 2237,50. 

https://www.byggmakker.no/produkt/y-stykke-m-avstegning/7070483149018?gclid=Cj0KCQjwsrWZBhC4ARIsAGGUJuroK-6r2Wfp1xTcYA6LA-0CNvA7dA4zaA0nvix3_W-gnOAnixtjUD8aAr7NEALw_wcB
HSt
   #4
 35 401     Lillestrøm kommune     0
Rørleggerpris er ofte x 10

Rørlegger kunne nok forventet at TS hadde kjøpt blandebatteri med utgang for oppvaskmaskin men splitt måtte jo inn på et vis
   #5
 4 119     1
Rørlegger hadde vel alt montert ett uttak nedover med avstengning slik at det var klart for vaskemaskin.
Hadde da TS kjøpt blandebatteri med avstengning for oppvaskmaskin ville ikke rørlegger måtte skaffe mer deler og det ville ikke gått ekstra tid.
TSt
   #6
 13 694     0
Det er jo vanskelig her å vite hva som har vært behovet. Har rørlegger hatt med seg Y koblingen under og beregnet dette på armaturslange fra blandebatteri så hadde rørlegger med alt en egentlig trengte. Det kan jo vøre det fastmonterte T leddet som går opp og ned en måtte skaffe. Når en vil dele på ansvaret må en være nøye med beskrivelser hvis en ikke sørger for at en har alt som trengs selv.
jaf
   #7
 6 173     tromsø     0
Tenkte og at t stykke ut av vegg ikke hadde vært nødvendig hvis vann kom fra blande batteri. Men er det noe å irritere seg over ? Det ville vel kostet mer om rørlegger skulle avsluttet jobben og så starte på nytt igjen ? Er kostnaden stor i forhold til total sum ?