3 658    8    1  

Badekar med karkant armatur - Hvordan lages røropplegg?

 93     0
På badet har vi planer om dusj + badekar med karkant armatur. Rørlegger har nå lagt opp alt av røropplegg. For rør til vask og dusj har han montert veggbokser, men til badekar så stikker bare rørene ut fra veggen ca (1.5m).
Er dette normal måte og gjøre det på? Pleier det ikke å monteres veggbokser også til dette?

Ser jo at man slipper en kobling om man kobler rørene direkte til badekarsarmaturen, men dersom vi ikke monterer badekar med en gang eller skal bytte det, etc senere vil det vel være bedre med veggbokser?

   #1
 715     Bergen     1
Jeg ville montert veggbokser og rette kuplinger som til et dusjbatteri. Ville brukt kuplinger med stengemulighet.

Da kan man koble til en 3/4" * 1/2" slange mellom kar og vegg. Dette må vel sies å være standardløsningen, men det finnes en del karkantsarmaturer med egne løsninger. Uansett så ville jeg ha montert veggbokser.

Hvordan har han tettet mellom membran og rør? Brukt rørmansjetter?
  (trådstarter)
   #2
 93     0
Det er ikke membran/flis på ennå. Er bare rupanel og litex oppe ennå så det er mulig endre.
Da skal jeg ta en prat med rørlegger og høre hvorfor de har gjort det sånn og om ikke de kan sette opp veggbokser i stedenfor Smile
  (trådstarter)
   #3
 93     0
Pratet med rørlegger om dette (og et par andre ting som var gjort feil), rettet opp nå og rørlegger monterte veggbokser Smile
   #4
 2     Drammen     0
Jeg bygger nytt hus, ser at rørlegeren bruker 15 mm.rør til badekaren. Mange mener at det er forliten og det burde brukes 18 mm. Hva er riktig? Har noe vært bort i en sånn sak.?
   #5
 1 307     Hardanger     0


Da kan man koble til en 3/4" * 1/2" slange mellom kar og vegg. Dette må vel sies å være standardløsningen, men det finnes en del karkantsarmaturer med egne løsninger. Uansett så ville jeg ha montert veggbokser.Hva slags slanger brukes her?
Signatur
tmd
   #6
 112     bergen     0
Monter veggbokser og kraner lik det en bruker til vaskemaskinen. slangene er pex slanger, og kommer i div lengder og dimensjoner på tilkoblingene.
Dette burde rørleggeren kunne....

   #8
 3 387     0
Det kommer jo an på hva slags badekar du skal ha. Noen badekar tar rørene rett opp fra gulvet.