187    10    0  

Bankelyd/smell fra rør

Pp
 4     0
Hei,

Det kommer en del bankelyder/smell fra rørene  når jeg tapper vann eller bruker toalettet. Det kommer ikke hver gang, men ganske ofte. Hva kan årsaket for dette være? Jeg bor i et rekkehus fra 1986.

HSt
   #2
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Kommer det hele tiden ? Hvis nei så kan det være høyere trykk pga vannmåler/refuksjonsventil/enveisventil og varmtvanbsbreder som da gir trykk økning uten ekspansjonsbeholder.

Det var en her som hadde fått luft i rør mot utekran og trykkstøt forsvant når han fikk fjernet dette.
   #3
 20 056     Akershus     0
Det var en her som hadde fått luft i rør mot utekran og trykkstøt forsvant når han fikk fjernet dette.


Jeg kan selvfølgelig ikke benekte denne observasjonen, men høres rart ut. En luftlomme i rørsystemet burde fungert som en rørslagdemper.
Signatur
Pp
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Lyden kommer ikke hele tiden, men ganske ofte og jeg kan egentlig ikke koble den til noe spesielt som skjer🤔 og den kommer både når jeg tapper vann fra første eller andre etasje.
Hvordan fjerner en luft i rør mot utekran🤔
HSt
   #5
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Luft kommer ut av rør ved å tappe vann så luften følger med. Har ikke annet en posters respons men siden han klagde på at dette kom plutselig forsvant når luften forsvant så får vi tro på det.


Men her : forsvinner lyden etter at det er tappet litt kald og varmt vann ? Hvis ja så er det kanskje trykkoppbygging fra varmtvannbreder

Prøv å finne systematisk når det forsvinner
   #6
 20 056     Akershus     0
Prøv å åpne kranene etter tur, helt åpne og deretter slå dem igjen. Toalettet gir vanligvis ikke slike smell, men oppvaskmaskin og vaskemaskin kan gi det pga raske magnetventiler.

Årsaken er at vann i fart i rørene plutselig stopper opp. Dette sammen md at rør kan være dårlig festet.
Signatur
Pp
  (trådstarter)
   #7
 4     0
Ja, lyden forsvinner etter det er tappet litt vann, men det blir en del «bankelyder . Det som jeg syns er litt rart er at det ikke kommer bankelyder hver gang jeg tapper vann. Det kommer også litt lyder av og til når jeg ikke bruker vannet, men har begynt å lure på om det kanskje kan være at naboen tapper vann🤔 syns bare at hele er litt merkelig og klarer ikke helt å forstå hva årsaken kan være.