145    6    0  

Dusjbatteri usentrert i dusj

 45     0
Hei, har hatt rørlegger som kom og satte opp veggbokser på badet. I dusjen er veggboksene flyttet ca 10-15 cm ut fra senter dusjvegg. Årsaken til å flytte de ut av senter er pga oppleggspunktet til bæringen er i veien for en av boksene, slik jeg ser det. Boksene må stå på denne siden av hjørnet siden det går ventilasjons-rør i den andre som jeg ikke kan flytte. Noen som har vært borti lignende problem tidligere?
Dusjbatteri usentrert i dusj - 20200516_213518.jpg - Basic101

TSt
   #1
 7 703     0
Det er punktlast over dette punktet som gjør at en må ha de triple stenderene akkurat på denne plassen ? Det er jo litt rart siden den til høyre av de tre ikke har fult tversnitt oppover, vet ikke hva det kommer av. Er det kun for å få noe til å gå opp på plater e.l. dette er montert så kan en jo lage hakk i f.eks. den venstre stenderen og så svinge røret ut fra den stenderen litt lenger opp. Men det avhenger som sagt av at en ikke trenger fullt tversnitt på stenderene akkurat der hvor den står nå. En slankere limtre stender ville kanskje klare å bære alt selv og som ville kunne vært mellom uttakene. Men vi vet ikke hvordan rørene skal gå videre oppe så mulig de må begge til høyre men som sagt en limtre sak kan kanskje redusere bredden med 5 cm ? Igjen hvis den ene bare er for feste kunne en tatt hakk eller bare satt på en 2x2 over og under til å feste i.
  (trådstarter)
   #2
 45     0
Det er punktlast fra drager for tak som går her ja. Er regnet på av prosjekteringsfirma som konkludete med at oppleggspunktene måtte være min 75mm mot eksisterende stav. Ønsker ikke å gjøre noe endringer på oppleggspunktet da det skal komme folk på tilsyn senere. Vannrør må gå i taket og drageren hindrer uansett vannrør å gå på motsatt side av oppleggspunktet.

Det fins ikke noen løsninger på å forskyve dusjbatteri fra veggboks sideveis hvis dere skjønner hva jeg mener? Edit: ser nå det er snakk om 8cm fra senter i en 90x90 dusj, kanskje det ikke blir så ille?
TSt
   #4
 7 703     0
Det er jo ikke fullt tversnitt på stendere til høyre av disse tre, er jo laget langt hakk oppe. Vil ikke en limtre stender bære mere slik at en kunne få nesten 5cm til her ? Da ville du nesten være i mål.

Et uttak trenger ikke å være orientert rett oppover. Ingen ser "retningen" på boksen etter montasje så f.eks. den til venstre kunne været satt 45 grader på skrå slik at rør vil komme ut av stender hvis det er lov å maltraktere den stenderen til høyre mere.
  (trådstarter)
   #5
 45     0
Skjønner hva du mener men byggingeniøren skrev følgende: "Plassering av eksisterende stender må ikke endres. " Hakket du ser på bildet er kun 5mm. Må vel lage hakk på nesten 50mm for å få boksen inni der.