136    6    0  

Ekspansjonskar vvb

 3 197     Vestlandet     0
Jeg har en vvb som lekker en del, og har prøvd å bytte overtrykksventil tidligere uten at det hjalp nevneverdig. Tenker derfor å montere et ekspansjonskar a la dette Oso AX 12 L Ekspansjonskar For boligberedere, for opptil 250 L - vvskupp.no. Det er 15mm prisolrør inn på tanken, og tenkte å lage en T-kobling der med fpl klemringskokbling. 

Kan jeg bruke fleksibel slange fra T-koblinga til ekspansjonskaret? Og i så fall hvilken type? Ser det er noen "berederslanger", men hva slags kobling er den 15mm-enden beregnet til egentlig?

Berederslange 500 mm, 1/2" x 15 mm - vvskupp.no

   #1
 213     0
Jeg tenker på å gjøre akkurat det samme som deg, bortsett fra at jeg har tenkt å montere et manometer i tillegg, siden jeg ikke har det fra før.

Nå har jeg hverken tilbakeslagsventil eller problem med lekkasje fra overtrykksventilen, men tenkte jeg kunne gjøre det likevel siden jeg har et ekspansjonskar liggende. Regner med at du har tilbakeslagsventil, og at det ikke er for høyt vanntrykk inn i huset det er snakk om.

Jeg tror at de bitene du henviser til skal passe sammen, for røret på enden av slangen skal passe i klemringskoblingen.

   #2
 607     Bærum     0
Har nettopp montert en ekspansjonstank til en Oso dobbeltmantlet bereder og tilkoblet varmeanlegg. Brukte da en fleksibel slange kjøpt på Biltema. Slangen har 1/2 og 3/4 koblinger, så det er jo enkelt å skru på delene.
  (trådstarter)
   #3
 3 197     Vestlandet     0
Vil det si at tilkoblingen på oso sine ekspansjonstanker er 3/4?
  (trådstarter)
   #5
 3 197     Vestlandet     0
Ok. Jeg finner ikke informasjon om det på nettet heller, men jeg bestilte en overgang så da bør det ordne seg.