112    1    0  

Erfaringer med innebygd armatur?

 45     0
Vi er nå i gang med å bygge nytt hus. Mange valg, inkludert velge innebygde armaturer eller ikke. Jeg har lyst på innebygde armaturer, mens kona mener at det er altfor skummelt pga risiko for lekkasje i veggen og dessuten er de altfor dyre! I forhold til sikkerhet, så skal det vel være rør i rør eller i boks og eventuell lekkasje skal renne ut i rommet og ikke inne veggen? Prismessig muligens litt dyrere (inkludert mer arbeid for rørlegger?), men de finnes jo i alle prisklasser. Noen som har vært gjennom denne prosessen? Hva endte dere opp med og hvorfor?

   #1
 214     oslo     0
Jeg kan gjerne slå ett slag for innbygd armatur. Jeg digger det, spesielt Vola. Men prisen er der etter.

Der jeg bodde tidligere, bygde jeg et bad med Vola armatur. Det ble drit lekkert. Du trenger i tillegg en rå flislegger.

Selve armaturet til Vola er helstøpt, så det skal ikke kunne lekke. Rør er riktignok festet til armaturet på en annen måte enn veggbokser. Det vil si du kan ikke trekke innerrøret ut av armaturet slik du kan med veggboks. Hva andre armaturer kan, vet jeg ikke. Vola er Sintef godkjent, så det burde ikke være noe problem. Du kan med fordel ha blandebatteriet på en vegg der du kan åpne den fra andre siden. Det vil si ikke armaturet mot en utlektet betongvegg eller yttervegg.

Vola gir en følelse av kvalitet og luksus når du bruker det Smile