133    4    0  

Finne utvendig stoppekran

 357     ØSTLANDET     0
Et sted ute i hagen skal det finnes en stoppekran. Jeg har lett og det er ingen synlige spor. Privat opplegg, så finnes ikke kart. Har noen tips til hvordan jeg kan lokalisere den?

   #1
 3 022     0
Få tak i noen som er erfaren med metallsøker.

Tror du finner dem til utleie også - ihvertfall var de det for noen år siden da en kjenning av meg mistet nøkkelknippet på blåbærsanking. Han ble så begeistret over resultatet at han gikk rundt og fortalte hvilket fantastisk redskap det er til alle han kjente.

Jeg har et motsatt problem: Jeg vet (sånn omtrentlig) hvor krana er, men jeg kommer ikke til den! Den er i fortauet på andre siden av gata - delt med naboen over veien. Da det ble lagt ned internett-fiber i fortauet, og de asfalterte etterpå, la de likegodt asfalt over krana! Jeg oppdaget det ikke før naboen fortalte hvor mye han hadde kranglet med dem, uten hell, for å få dem til å komme og grave den opp.
   #3
 21 316     Akershus     0
Min kran ligger på ca 1,6 m. Klarer en metallsøker det?

Er det metallrør, kan en kanske finne noe med kabelsøker?
Er det plast og en har mulighet til å stenge «hele gata   så kan en kanskje tre inn en metallstreng for kabelsøker?

Styrt boring utføres med stor presisjon. Mao, det finnes metoder for å vite hvor borhodet er. Kanskje finnes det «borhoder . som kan kartlegge rørets posisjon?

Kommuner leter etter lekkasjer ved lytting. Kanskje en stoppekran (setekran) gir i fra seg nok støy?
Signatur