2 481    4    0  

føre opp r-i-r fra gulv - overgang til metall??? hva blir pent?

 693     0
lurer på på  om jeg skal ta opp  rørene  gjennom gulvet for innredning, dusj  og muligens badekar.

skal brukes rør i rør.  i dusjjørnet så er det jo greit, for man har den skråen på kabinettet som man kan plassere rørene bak.   


og på innredningen så  er det jo bare 20 cm under der som vises.  og det vises jo egentlig ikke...


men på badekaret  (sånn med løveføtter)  så blir det værre.    går det an å legge rørene opp gjennom gulvet og så koble de sammen med chrom  metallrør som legges oppover på veggen???


hva blir penest egentlig ???    eller skal jeg satse på at rørene ikke fryser i veggen?    det føles ærlig talt litt jalla ut å ta rørene opp fra gulvet men.  greit å være sikker og!!

   #1
 1 074     Østfold     0
Hvis du gjør det selv og ikke er avnengig av slurvete håndtverkere så ser jeg ikke grunnen til å ikke legge rør rett innenfor uisolert kledning i yttervegg (det utelukker litex et al)

Se byggebloggen under hvordan jeg skal ha badekar med armatur i yttervegg.

(Legg også merke til at jeg har tatt ut rør til utenpåliggende rør for vasker litt opp på veggen. Mindre tull med mansjetter/membran i gulvet da.
  (trådstarter)
   #2
 693     0
imponerende prosjekt du holder på med!  ser ut som ett stykke arbeid.    blir sikkert  fint og unikt når du er ferdig!  spennende løsninger.jeg skal ikke gjøre rørlegginga selv,  men jeg må nok skru litexen selv,  også skal jeg få ett firma til å flislegge.  tenkte å bruke samma fima  som en kompis av meg brukte.  en tysker.  sykt bra arbeide  :)det kanskje bra som du sier.  er jo bare snakk om 50-60cm inni veggen uansett.  men mener du jeg ikke kan ha litex om jeg legger røra rett bak den??
ikke noen som vet høyden på  vannuttaket for  badekar  med løveføtter vell??    det var rørleggeren  som spurte meg om det.  var litt forskjellig etter hvilket badekar mente han ????
   #3
 1 074     Østfold     0
Med 12 mm litex så ville jeg sørget for at det var vesentligmer enn vanlige 10 cm rockwool bak røra mot kulda, og helt trekkfritt. Litex er jo omtrent som isopor, den isolerer jo noe.
   #4
 22 352     Akershus     0
Hvis du absolutt må ha rørene i veggen og ikke ønsker å bruke gips så erstatter du Litex med sementplarer, som  forøvrig er bedre enn Litex på så og si alle områder. Du må også vindtette veggen meget godt på dette stedet.