2 391    30    2  

Frostfri utekran - hvordan montere skjult på innsiden?

 8 027     Bærum     0
Skal montere en ny utekran og ønsker en frostfri variant.
De fleste av disse virker etter prinsippet at selve stengeventilen sitter på varm side av veggen, tilsynelatende inni et 90 graders bend. Dette bendet har gjenget tilkobling. Jeg ønsker skjult montering på innsiden til RIR-system som installeres i rommet hvor utekranen kommer inn.

Hvordan er det vanlig å løse dette? Gjengede koblinger er vel fy å bygge inn i vegg? Blir en virkelig nødt å ha et lite vannskap på innsiden som innedelen av krana monteres i?
Eller har jeg misforstått noe fundamentalt med disse frostfrie utekranene....

   #1
 4 113     Akershus (Follo)     0
Jeg har etpar slike og kan ikke se noen annen løsning enn et skap.
I mitt tilfelle sitter de i rom hvor en lekkasje vil gå i sluk uten nevneverdig skade, så jeg har ikke noe skap.
Men i neste installasjon er mitt hobbyrom på innsiden, så der blir det et slikt skap med drenering til vaskerom.

Ellers vil jeg anbefale en nøye gjennomgang av FDV med familien! De "lekker" når du stenger og en naturlig reaksjon er å skru hardere. Da risikerer du at hele mekanismen kollapser! Det er ikke akkurat bygd etter russisk industristandard. (Funker for vektløfter med helflaske vodka inabords.)
Signatur
   #2
 19 669     Akershus     0
Skap ute med vanlig kran og litt varme?

Alternativt, finnes det fjernstyrt kran? Dvs at en går helt ut med rir og avslutter i kranstuss med litt fall ut? Avstenging skjer fjernstyrt i vaskerommet.
Signatur
   #3
 1 464     Harstad     0
For å få skjult kobling inne plasserte jeg utekranen så lavt at den kom under benk på vaskerommet. Vurderte også vannskap eller å ha koblingene inni et høyskap.

For øvrig anbefaler jeg utekran med varmt og kaldtvann. Smile
Signatur
   #4
 1 266     0
Hei det finnes tre muligheter.
Inspeksjonsluke som var vanlig før, men jeg er usikker på om det er innenfor kravet i ditt tilfelle.
Inspeksjonsluke og en sokk over kuplingen og varerøret. Vet det er et norsk firma som har laget og selger dette. Du får google litt etter leverandøren.
Vannskap for vannutkaster. Jeg mener LK systems leverer dette.
Lykke til !
  (trådstarter)
   #5
 8 027     Bærum     0
Takk for svar.
I utgangspunktet er vannskap det klare valget, men prisdifferansen på et slikt sammenliknet med en inspeksjonsluke er jo ekstremt stor.
Ny runde i tenkeboksen...
   #6
 181     0
Jeg river litt opp i denne tråden for jeg er i samme båt selv. Jeg ønsker utekran og jeg vil ikke ha innspeksjonsluke eller fordeler på innsiden av huset der jeg skal ha utekranen. Det blir midt i stua. Noen ok løsning på dette? La rir gå helt ut og koble på der og bruke en vanlig flex slange fra rir skjøten til 1 meter opp der jeg skal ha vannkrana og bare manuelt stenge kursen i fordelerskapet når frosten kommer? Det virker jo som det beste i mine øyne. Smile
HSt
   #7
 25 893     Lillestrøm kommune     0
Du må sette på en dreneringskran men ellers bør det virke. Finnes vel T-stykke du kan prøve å lure inn i Fordelerskapet. Litt an på rørføringem kan den evt bare slippe inn luft og drenere vannet ut (eller blåse det ut med luft)

HSt
   #9
 25 893     Lillestrøm kommune     0
Finner du et t-stykke til ditt rør i rør system så kan du jo bruke bare en ekstra stengekran. På Sanipex setter en dette rett på stussene

Står fordelersskap i kjeller og kran i 1.etg ?
   #10
 19 669     Akershus     0
Stoppekran inne har jo vært brukt i alle år før frostfrie utekraner kom.

Du må finne løsninger slik at røret ute kan tømmes for vann, enten ved at røret faller ut, elle inn med avtapping inne.
Utendørs slangekran bør ha tilbakeslagsventil, enten ved hovedinntaket slik det er pålagt i nye bygg, eller på kursen. På kursen bør ventilen stå inne ved avtappingen.
Signatur