2 370    2    0  

Grunnsåle støpt på nytt hus - umulig å flytte bad og kjøkken?

 434     0
Nå spør jeg bare helt dumt egentlig, men vil bare være sikker så ikke vi bare godtar utbyggers svar. (Folk flytter jo om på slikt i eksisterende hus, men jeg aner ikke hvor mye jobb det er). Tomten vi vurderer å kjøpe har støpt grunnmur og opp fra denne kommer rør til kjøkken og bad. Vaskerom med do og kjøkken ligger nede inntil hverandre og til hovedbad rett over vaskerommet (i 2. etasje). Vi hadde helst sett at ikke grunnsålen var støpt så klart, fordi vi helst ønsker å flytte disse rommene til et hjørne av huset og ikke midt i som det er nå. Det er snakk om en grunnsåle på ca. 65m2 så kjempestor avstand blir det jo ikke uansett.

Bare for å være helt sikker? Det blir vel veldig vanskelig (og dyrt) å gjøre noe med dette, og vi må akseptere planløsningen slik som det er lagt opp nå? Eller er det fortsatt rom for å flytte litt på noe?

Fint om noen som vet kan gi oss et ærlig svar en gang for alle, så klarer vi kanskje å slå det helt fra oss. Takk for svar. Smile
Signatur

   #1
 20 056     Akershus     0
Dette en av grunnene til at jeg ikker er like begeistret som  mange andre for å droppe krypkjeller. Råder derfor dem jeg kommer over til å anrette mange flere oppstikk en planlagt for avløp og kabler.Problemet ditt er avløp for vann. Tenk etter hvordan du  skal legge rør for avløp  fra håndvask. oppvask, do dusj.

I verste fall må du pumpe med ditto støy etc.

Er du heldig kan en skjære ut en hull i dekket og komme ned til underliggende rør. Et annet alternaiv kan være å legge rørene ut gjennom veggen, men da får du styr med frostsikrng.
Signatur
   #2
 22 352     Akershus     0
Krypkjeller er uansett noe herk.

Det er kostbart å flytte. Noen rør kan man kanskje trikse til, men sluket må det trolig hogging til, og hogging av gulv med gulvvarme >Sad