#11
 366     Sandnes     0

Verktøy må ein vel ha (kalibreringsverktøy) og jammen kan eg får lagt ein del 28mm CU for kr. 1000,- som dette verktøyet koster i 32mm dimensjon.

Cu 28 mm koster kr. 159,- pr. meter

Alupex 32 mm koster kr. 63,- pr. meter

Deler (unioner) ser ut til å koste ca. det samme.
Sjekket probata hos 24vvs.no og cu hos ovv.no

Alt i alt er det jo eit greit alternativ da ein sparer litt tid.


Man må ikke ha kalibreringsverktøyverktøy nei, men det er jo greit å ha om en skal koble litt, da det går fortere. Dette verktøyet fjerner bare gradene på endene, og runder kanten litt, så den kan gjøre med annet verktøy.

Jeg har aldri sagt at det er direkte billig, men man slipper som sagt å kjøpe en hel kveil, slipper å lodde, og man kan bruke koblingene om igjen om man bommer på et rør, eller endrer planer. Det var sistenevnte som var avgjørende for meg, da jeg har et midlertidig opplegg nå mens jeg pusser opp vaskerommet, så skal jeg bruke samme delene og bygge om når dette er ferdig.

Dette kan monteres av hvem som helst, uten kunnskaper om lodding.
Signatur

   #12
 5,725     0
Prismessig vert det jo rimlegere enn cu viss ein ikkje treng den fresen og ikkje har for mykje bend (eit bend 32mm koster kr. 190, eit loddebend koster kr. 30).
Demonteringverktøyet ligg på kr. 170 for 25mm eller mindre og kr. 500,- for 32mm og større, skapelige priser det.

Prisane på 24vvs.no, korleis er dei i forhold til dei du får hos Probata i Stavanger?
   #13
 366     Sandnes     0
Trenger heller ikke demonteringsverktøy egentlig. Jeg har fått de koblingene jeg har forsøkt på fra hverandre med hendene. Men i verst fall er det bare å slipe litt på en vanlig fastnøkkel, eller bruke vannpumpetang.

Jeg får 35% på veil pris, så da blir det 150,- for et 32mm bend, og 320,- for demonteringsverktøy for 32mm og opp.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 735     Drøbak     0
Dette var jo veldig gode tips. Det er veldig vanskelig å begynne på bar bakke når man skal finne ut av dette. 24vvs.no sin nettbutikk er ok når du vet hva du leter etter...
Jeg kunne egentlig tenkt meg alupex - jeg antar det er ålreit å jobbe med og å forme, selv i større dimensjoner?
Signatur
   #16
 8,022     Bærum     0
OMG - stemmer det virkelig at slike verktøyløse skyvekoblinger som Eifi hadde brukt koster i størrelsesorden 500kr for en union i 32mm?    ???
http://www.24vvs.no/produkter/ror-og-rordeler/probata-ror-og-deler/univarm/32-x-29-mm-univarm-skjoteunion-skyvekupl

Eller ser jeg på feil produkt?

En loddemuffe for 35mm kobber koster liksom 40kr til sammenligning...

   #18
 8,022     Bærum     0
Ah ok. Litt bedre det ja.

Ut fra ny kunnskap kan det virke som en kombinasjon av alupex med slike koblinger, og CU her og der hvor det er greit å lodde kan være lurt. De koblingene er tross alt 5 ganger dyrere enn CU loddemuffer. Kommer vel litt an på hvor opptatt man er av det estetiske....  Cool
  (trådstarter)
   #19
 735     Drøbak     0
Ja, jeg mener i utgangspunktet estetikk er veldig viktig! I mitt tilfelle skjer all rørføring på teknisk rom, og alt av rør skal isoleres godt uansett. Derfor er jeg ikke så veldig bekymret for estetikken i dette tilfellet. Jeg har aldri loddet, men skulle helt sikkert fått til det greit. Men Tece logo-systemet ser unektelig fristende enkelt ut!

Ift kapping av disse rørene ser jeg Probata har en dyr saks: http://www.24vvs.no/produkter/ror-og-rordeler/probata-ror-og-deler/tecelogo-nordic/14-63mm-tecelogo-nordic-rorkutter

Finnes det billigere alternativer for store dimensjoner? (32mm). Jeg klarer opp til 22mm med Uponor-saksa jeg har nå...
Signatur