36,617    109    31  

Hvilket RIR er best?

 58     Enebolig 1983     0
Kjære forum.

Skal totalrenovere badet i mitt nykjøpte hus og da blir det samtidig RIR i hele huset. Skal bruke rørlegger til å legge systemet, men vet ikke hvilket jeg skal bestille. Har lest og lest, men ingen konklusjon ennå ???

Ser at det vil stå mellom Roth (billig, lettmontert), Sanipex (dyrt, kvalitet, bedre vanngjennomstrømning, mye verktøy) og Uponor med skrukoblinger (bra, enkelt, ikke verktøy).

Har lest alt angående anbefalinger og det er sagt mye pent om alle. Men er det noen som har prøvd alle? Eller har noe negativt å si, som kan få meg til en svinge en bestemt vei??
Signatur

   #2
 6     Sandnes     0
Her vill du nok få mange ulike svar, jeg personlig bruker wirsbo quick and easy, dette trenger du spesialverktøy for å kople, er veldig fornøyd med systemet, og har enda ikke hatt en lekkasje fra disse rørene.

Du bør og høre med rørleggeren du skal bruke hvilket verktøy han har, en rørlegger har dessverre ikke alle disse spesialverktøyene, da det er kostbart.

Håper dette var til hjelp Smile
   #3
 103     østfold     1
Har ikke rørleggeren utstyr til å montere sanipex, kan han få lånt det.
Sanipex er det beste systemet og du kan sette deg i godsofaen å være sikker på at det holder tett, da alle koblinger blir dratt til med momentnøkkel som sikrer at det er skrudd skikkelig sammen.

Jeg gir ikke kundene valget, enten monteres badet med sanipex, eller så får noen andre gjøre det.
Signatur
   #4
 576     Hordaland     0
Har selv fått en rørlegger til å gjøre om til rør i rør i hele huset. Har bare oppkobling igjen når veggene er platet og innredning montert osv. Trodde bare det var en type rør i rør system. Hvordan ser jeg forskjellen?
   #5
 6     Sandnes     0
Du kan feks se i fordelerskapet(Omtrent som ett sikringskap) om det står noe navn der, ellers kan du av og til se på fargen på rørene Smile
  (trådstarter)
   #6
 58     Enebolig 1983     0
Klar ledelse til Sanipex :D

Rørleggeren hadde verktøy til alle tre. To av dem trenger man jo nesten ikke verktøy til ;)

Rørleggeren er grei og lot meg velge, utifra pris.

Hyggelig at rørleggerne på forumet også svarer, syns dere får mye pepper her inne, men det er vel mest fordi alle irriterer seg over dyre priser. Få som klager over dårlig arbeid da, og det er jo det viktigste ;D
Signatur
   #7
 103     østfold     0
litt vanskelig akkurat det, sanipex har svarte rør og grønne bokser.
De fleste andre rørene er blå.

Uponor grønne bokser
Roth Gjennomsiktig
Probata Røde
Høiax Svarte

Det meste fungerer bra om installert riktig, men sanipex får man ikke montert feil.
Signatur

   #8
 576     Hordaland     0
Er ikke så bra bilde men her er et fra baksiden av skapet. Rørene er røde og blå. sikkert for kaldt og varmt vann eller ??? Boksene er også kommet opp nå men har ikke bilder av det ennå. Tror at boksene er grønne hvis jeg ikke tar helt feil.
Hvilket RIR er best? - DSC_0952.JPG - cheetah
   #10
 103     østfold     0
:O) Noen rørlegger priser godt ja, men det er to faktorer her som gjør at vi ikke kan konkurere med nettsider som kun selger deler.

1.De kjøper det de selger fra utlandet direkte fra produsentene, og fordi de selger i flere land har de ofte delene på et lager i sverige og danmark. Rørleggern har grosisten som lager og får et ekstra mellomledd, dere vil nok ikke tro det, men grosisten er enda mer hai en rørleggeren ;)

2.Rørlegger i norge har 5 års reklamsjons ansvar på hele installasjonen, jeg må ha råd til å komme tilbake og rette opp feilen inkl tapt arbeidstid og ny del, det betyr ikke at jeg skal dekke vær del med 100% fortjeneste da.
Nettbutikkene har ingen reklamsjonsansvar da de ikke installerer delen, reklamsjonen går til rørlegger eller produsent av delen, for han finnes jo i norge også vanligvis.
Signatur