623    19    0  

Kobling i veggboks

 56     0
Hei,
Jeg har montert RIR-veggboks utenpå vegg inne i kjøkkenskap. Forlengerrøret har jeg tatt bort og har ikke tenkt å bruke. Denne har vel ikke noe misjon når veggboks er koblet utenpå vegg? I utgangspunktet tenkte jeg å koble en rettnippel med to uttak på kaldt  og med ett uttak på varmt, med stengventil. Men rettnippel vil stikke langt ut denne også når veggboks er montert utenpå vegg.
 
Har dere noe bedre forslag til hva jeg kan montere i veggboks? Eller er fortsatt rettnippel det riktige? innvendige gjenger i veggboks er 1/2". Kanskje en 90 graders bend +  ventil? Fint med link til anbefalte produkt.
Kobling i veggboks - Veggboks.jpg - Krampar

  (trådstarter)
   #2
 56     0
Ok. Den dekkskiven har vel liten verdi i mitt tilfelle...? Finnes det en slik med to uttak? Trenger et uttak for vaskemaskin også.
  (trådstarter)
   #4
 56     0
Den va fin. Hva kutter jeg med? Ser for meg at det er vanskelig å kutte denne.
   #5
 669     klippdalen     0
baufil/vinkelsliper

er krombelagt messing bare.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 56     0
Da har jeg kjøpt fra Sanipex. Hvor hardt skal eg skru denne i veggboksen? Bruker hamp og pasta.

HSt
   #8
 25 317     Lillestrøm kommune     0
Merk at skumskiven og rosetten er det som tetter ytterrøret ... (Edit : leste sanipex over , men ser det er Uponor boks kan jo være litt forskjell)

Du kobler som vanlig med hamp og pasta, du kan godt merke av litt hvor langt du skal skru for ellers vil gjengjengestykke  bunne inne i vinkelen i veggboksen
TSt
   #9
 7 443     0
Etter min mening må en bruke en liten et lite forlengerrør og skumskive og rosett ellers vil vann i varerøret sprute ut av vinkelen istedenfor å gå tilbake til fordelerboksen hvor lekkasje skal oppdages. Eller avsluttes varerøret på Uponor men da kan en jo ikke bytte rør uten å åpne veggen i fremtiden hvis denne er montert skjult.
  (trådstarter)
   #10
 56     0
Nei, er det riktig da? Rosetten har vel ikke tettefunskjon?

Ja, tenker å bruke Sanipex i Uponor boksen. Uponor RIR blir avsluttet med veggboksen så fortsetter jeg med rettnippel/kombikran fra Sanipex fordi den passa. Da uten rosett. Bør kanskje revurdere det da