361    12    4  

Kran på eksisterende bend

 155     Arendal     0
Kran på eksisterende bend - FACBF4F0-C016-43F8-B1B9-7A9AA0F776F2.png - RogeralaEr deg mulig å montere en slik kran direkte på et slikt bend som allerede står på røret? (Skal bytte toalett og vil sette på en kran i samme slengen)
Kran på eksisterende bend - 8759A29E-8F83-4BB2-9429-5A9624292A73.jpeg - Rogerala

   #2
 1 968     1
Noen vil sikkert mene at du må ha et bend med en spesiell type kropp som ikke har innvendig kon på den ene siden. I praksis er det akkurat de samme utvendige gjengene, og krana du har der passer sannsynligvis (jeg ser ikke om bendet er 3/8" eller 1/2") å skru rett på, men husk hamp eller teip.
HSt
   #3
 17 062     Sørum     0
Jeg la ut bilde som eksempel, det finnes ofte forskjellige inn utganger på ventiler med samme oppbygging
   #4
 2 648     OSLO     0
Så lenge du riller gjengene nok, så hamp etc sitter burde det gå bra

Mellom do og kran brukes flexi slange , og den krever ingen/skal ikke ha konus Wink
   #5
 15 848     Akershus     2
Så lenge det er gjengene med hamp som er tettingen, spiller det ingen rolle om det er utsparing for kon. Dersom tettingen er en plan fiber eller gummipakning, bør det nok være en større kontaktflate, mao ingen utsparing for kon.
Signatur
   #6
 787     0
Så lenge det er gjengene med hamp som er tettingen, spiller det ingen rolle om det er utsparing for kon. Dersom tettingen er en plan fiber eller gummipakning, bør det nok være en større kontaktflate, mao ingen utsparing for kon.

Hei, deler som tettes med en kon løsning, er ikke godkjent for hamp/gjengetape.
   #7
 15 848     Akershus     0
Ok, så lære jeg noe nytt. Her et bend med en ørliten utsparing på innsiden ytterst tåler ikke at en skrur på en rørdel tettet med hamp.

Er det den reduserte godstykkelsen som gjør den uegnet til hamping?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 155     Arendal     0
Hmmm... som KjellG skriver, kon vil ikke være berørt av tetting i det hele tatt..  dette blir vel ikke annerledes enn å montere to gjengede deler sammen med hamp?
   #9
 1 968     1
Det som teoretisk (og det er høyst teoretisk...) kan være problem, er at det blir tynnere gods der det er innvendig kon, som gjør (fortsatt høyst teoretisk) at det kan være en større sjanse for at rørdelen sprekker. I praksis er det betydelig større sjanse for at muffa med innvendige gjenger sprekker ("utover"), enn for at en nippel med utvendige gjenger skulle kollapse "innover", men da må man a) ha brukt for mye teip, og b) ha skrudd alt for hardt til.

Når jeg ser hvor tynnveggede ferdiggjengede (rustfritt 1/2" med 2mm godstykkelse; da er det ikke mye gods igjen målt fra bunnen av gjengene, og du har ikke sjans til å kappe dem selv og gjenge på nytt, uten å ta det i flere omganger med et gjengesnitt som kan justeres) rør som selges og holder tett, så ville jeg ikke ofret en kalori på å bekymre meg over den høyst teoretiske risikoen for at en FPL-nippel ikke skulle tåle det.
  (trådstarter)
   #10
 155     Arendal     0
Da er kran montert, gikk som smurt det med litt stry så får vi se om den fortsatt er tett i kveld😀