#41
 8,022     Bærum     0

Det er husinntak til TS men kobberrøret inn har 1" _utvendig_ diameter.
Skal begynne med skruing tidlig på morningen en arbeidsdag. Om det ikke blir i morgen, så får det bli mandag til uka.
Dummy forsøk pågår...


Hva mener du med 1" utvendig diameter? Mener du utvendig diameter 25mm?  Det er vanlig å oppgi rørets dimensjon i mm, og gjengingen i tommer, ". F.eks en tippunion kan ha dimensjonen 25x1" - hvor 25 angir rørtykkelsen i mm som passer inn på den ene siden, og så har den 1" gjenging på andre siden.

Dersom røret ditt er 25mm utvendig, er det sikkert OK å benytte 3/4" på overganger da de har innvendig diameter ca 20mm - og inntaksrøret ditt trolig har innvendig diameter rundt det samme (hvis godstykkelsen er 2-3mm).

  (trådstarter)
   #42
 544     Nedre Romerike     0
Utvendig diameter 25,4 mm, ja. Akkurat fordi jeg ikke var klar over gjenge-diameter-mm-inch-rotet har jeg kjøpt litt stor kran (1" indre diameter). Derfor overganger. Blir derfor ingen innsnevring av inntaksdiameter men utvidelse ved kranen.
   #43
 8,022     Bærum     0
Ah, så bra, da har du jo kontroll. Jeg driver forøvrig og roter med akkurat det samme. Fant også ut som andre påpeker at såntno er greit å begynne med mandag morgen. Og å fylle opp noen mugger vann først  Cool
  (trådstarter)
   #44
 544     Nedre Romerike     0
Ja, skjønte at du driver med Roth. Og det hjalp at du har videreformidlet informasjonen at IS koblingene er godkjent for både kobber og PEX.
Har 3 bøtter á 30 L som skal fylles før jeg setter i gang. Kan hende alt som vannet brukes til lukter litt malt og humle men men... Grin